Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Demisie in bloc la RADET. Firea: Un gest politic, ca sa nu-si asume situatia grea. Sa plece! Sanatate si virtute!

Joi, 28 Iulie 2016, ora 19:54
5276 citiri
Demisie in bloc la RADET. Firea: Un gest politic, ca sa nu-si asume situatia grea. Sa plece! Sanatate si virtute!
Foto: Ziare.com

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a comentat, joi, demisia conducerii RADET, spunand este un gest politic, motivat probabil de faptul ca oricum ar fi fost demisi de noul Consiliu General, dar si de auditul care se va face la regie, pentru a se vedea cum s-au cheltuit banii,

Ea le-a urat demisionarilor: "Sanatate si virtute!".

Gabriela Firea a spus ca a discutat cu reprezentantii RADET si a ramas surprinsa ca s-a luat aceasta decizie a iesirii din mandat prin demisie.

"Mi s-a spus, de fapt, ca s-a ales aceasta metoda pentru ca acesti domni directori si reprezentanti in Consiliul de Administratie sa nu fie demisi de catre noul Consiliu General, pentru ca daca s-ar intampla asa, nu ar mai putea face parte cinci ani de zile din alt Consiliu de Administratie", a spus primarul general.

Firea a mai aratat ca demisionarii au avut interese personale si nu au asteptat o discutie cu primarul general.

"Mi s-a spus, de asemenea, ca au fost oameni numiti de PNL. Domnul presedinte al Consiliului de Administratie, care a fost ajutat sa ajunga in acesta functie de domnul Atanasiu, de la PNL, domnul Cristi Olteanu, este cel care decidea din partea PNL intotdeauna membrii Consiliului de Administratie si directorii RADET.

Prin urmare, cred ca fac un gest politic, adica sa nu-si asume situatia grea a RADET. Bine ca si-o asuma primarul general, care abia a venit in functie si isi iau talpasita si pleaca. Nu mi se pare un mod onorabil de a te prezenta in fata bucurestenilor", a completat Firea.

Ea i-a criticat pe directorii RADET, care ani de zile au luat salarii mari, si-au cumparat masini, au stat in confort si au organizat team building-uri pe banii bucurestenilor, iar acum, cand este greu, "pleci pentru ca te temi sa nu fi schimbat".

"Foarte bine ca au plecat. Sa vina alti oameni competenti si responsabili si care sa nu raspunda la interese politice", a spus primarul general.

In ce priveste subventiile pe care Primaria s-a angajat sa le plateasca, Firea a spus ca ele sunt achitate la zi si ca nu exclude ca, esalonat, sa suporte si datoria veche de 280 de milioane de lei catre ELCEN.

In final, acesta a aratat ca a dispus un control la RADET, afirmand ca probabil acest lucru i-a speriat pe cei care au demisionat.

Conducerea RADET Bucuresti a anuntat, joi, ca demisioneaza din cauza comuncarii deficitare cu CGMB si Primaria Capitalei. Presedintele Consiliului de Administratie, Gabriel Dumitrascu, a declarat ca aceste demisii trebuie luate ca "un semnal de cod rosu".

Afla mai multe detalii despre situatia in care se afla RADET

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Firea demisie RADET, #sefi RADET demisie, #conducere RADET demisie , #primar Bucuresti