Dupa scandalul logo-ului plagiat, Firea nu mai stie de gluma si ameninta internautii cu tribunalul (Foto)

Vineri, 05 Mai 2017, ora 23:05
34258 citiri
Dupa scandalul logo-ului plagiat, Firea nu mai stie de gluma si ameninta internautii cu tribunalul (Foto)
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Dupa ce primul logo ales pentru Bucuresti s-a dovedit a fi plagiat, Primaria Capitalei a devenit extrem de atenta la comentariile oamenilor, mai ales pe retelele de socializare.

Dupa ce un al doilea logo a fost selectat cu succes, internautii care nu l-au considerat tocmai inspirat au facut diverse glume in spatiul virtual.

Una dintre ele, in care se atrage atentia asupra numeroaselor forme geometrice pe care le contine noua emblema a Capitalei, a fost punerea ei pe coperta unui manual de geometrie descriptiva.

Foto: Primaria Capitalei

Majoritatea celor care au postat si distribuit imaginea precizau insa ca nu este coperta reala, insa Primaria Capitalei a vrut sa lamureasca pe oricine ar fi putut contesta originalitatea noului logo, chiar amenintandu-i cu instanta pe cei care continua sa distribuie "aceasta manipulare grosolana".

"In legatura cu aparitia in mediul online a unei acuzatii de plagiat la adresa noului logo desemnat castigator al concursului organizat de Primaria Capitalei, Biroul de Presa este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

Coperta cursului de geometrie descriptiva din 1959 pe care ar aparea exact imaginea logo-ului ales de juriul concursului este un fals grosolan. Consideram ca acesta este un atac deliberat la credibilitatea si la imaginea Primariei Capitalei si ne rezervam dreptul de a-i actiona in justitie pe cei care au declansat si raspandit aceasta manipulare grosolana.

Din pacate, printre cei care s-au grabit sa colporteze aceste acuzatii nefondate se numara si jurnalisti cu experienta, din cadrul unor institutii de presa cu pretentii de onorabilitate. Nu numai ca nu au verificat informatia, dar nici dupa ce li s-a tras atentia asupra falsului nu au facut cuvenitele rectificari", se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei remis Ziare.com.

Foto: Primaria Capitalei

Mai mult, documentul citat face referire si la cazul profesoarei Cristinei Tunegaru, sustinand ca ambele subiecte au fost prezentate pe larg in presa in cadrul unei campanii menite sa o discrediteze pe Firea. Primaria merge mai departe si sustine ca "aprecierea publicului" la adresa edilului "pare ca deranjeaza" grupuri de interese, dar anunta ca Firea nu va ceda.

"Constatam ca acest incident se inscrie, alaturi de 'taifunul mediatic' iscat de stirea despre profesoara data afara pentru ca ar fi contrazis-o pe Gabriela Firea si altele asemenea, intr-o campanie concertata si deloc intamplatoare de compromitere a primarului general, a carui activitate si mai ales apreciere din partea publicului se pare ca deranjeaza anumite persoane sau grupuri de interese.

Primarul general Gabriela Firea nu va ceda in fata acestor atacuri si isi va continua proiectele, dar nu va lasa nesanctionate niciun fel de derapaje, mai ales ca e deja limpede pentru oricine ca acestea nu sunt deloc intamplatoare", conchide comunicatul citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Firea logo Bucuresti judecata glume Facebook, #logo bucuresti geometrie descriptiva Facebook , #primar Bucuresti