Firea a trimis Corpul de Control la RATB si ameninta cu desfacerea contractelor firmelor de salubritate: Cu mine nu e de joaca!

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 12:56
25827 citiri
Firea a trimis Corpul de Control la RATB si ameninta cu desfacerea contractelor firmelor de salubritate: Cu mine nu e de joaca!
Foto: Ziare.com

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anuntat, vineri, ca a trimis Corpul de Control la RATB, fiind nemultumita de felul in care reprezentantii Regiei au respectat dispozitiile sale.

"Am mai avut o nemultumire - si am reactionat prompt - atat in ceea ce priveste trotuarele, cat si in ceea ce priveste statiile RATB. (...) Nu am fost multumita de cum au respectat dispozitiile mele reprezentantii RATB, lucru pentru care am dispus trimiterea Corpului de Control al primarului general in misiune ad-hoc, azi dimineata, pentru a vedea de ce ceea ce noi am decis ieri nu s-a respectat.

Am spus si am dispus, de asemenea, sa fie chemati angajati de acasa, daca sunt mai multi in concediu. Am dispus scoaterea in trafic a mai multor masini si au scos doar 11 in plus, lucru care nu este in masura sa ne multumeasca. Voi face mai spre seara un raport complet in ce priveste RATB", a spus ea, vineri, dupa Comandamentul de iarna convocat la sediul Politiei Locale.

Joi, la Comandamentul de iarna convocat la sediul Primariei Generale, Gabriela Firea ceruse ca RATB sa ia toate masurile necesare pentru ca bucurestenii sa nu stea mult in trafic sau in statii.

"Sa se faca un plan al autobuzelor, troleibuzelor si tramvaielor. Eventual, mai chemati de acasa daca sunt concedii, pentru a acoperi aceasta perioada dificila din punct de vedere al conditiilor meteo, cu un ger naprasnic si cu zapada viscolita, astfel incat sa nu se intample imbolnaviri grave si sa nu existe probleme in statiile RATB", a declarat edilul general.

Daniel Titu, director exploatare RATB, a declarat, la momentul respectiv, ca Regia este pregatita pentru a respecta graficul de circulatie planificat, dar si ca toate autobuzele si troleibuzele sunt dotate cu anvelope de iarna. El a mai precizat ca parcul de tramvaie, troleibuze si autobuze a fost suplimentat cu cateva vehicule in luna decembrie si a mentionat ca numarul concediilor de odihna este mai mic decat cel planificat lunar pe parcursul anului.

Operatorii de salubritate, amenintati cu desfacerea contractelor

De asemenea, Gabriela Firea a subliniat ca nu va fi de acord ca operatorii de salubritate care nu au deszapezit eficient strazile secundare sa isi mentina contractele in Capitala, invocand inclusiv posibilitate ajungerii la tribunal.

"Cu mine chiar nu e de joaca. Noi dam acum un test in fata cetatenilor. Eu dau un test in fata cetatenilor, dar consider ca impreuna cu domnul prefect, cu domnul viceprimar, cu intreaga echipa de consilieri, directori, ne-am facut datoria la nivel managerial.

Daca mai departe companiile de salubritate care au contracte cu primariile de sector (...) nu-si fac datoria si nu respecta contractul, eu va garantez ca este ultima actiune in Capitala. Aici nu e cu amenzi. Aici este cu mai au sau nu mai au contract in Capitala. Acum vor dovedi daca vor sa mai lucreze pentru Capitala. Pentru ca la mine nu merge sa isi ia banii si sa nu isi faca treaba. Nu exista asa ceva, nu au alte metode sa ma impresioneze.

(...) Ei acum lucreaza pentru a-si mentine aceste contracte, pentru ca voi fi intransigenta si nu voi fi deloc de acord sa continue un contract de salubritate in Capitala o companie care nu a deszapezit, asa cum trebuie, eficient, in conditii de iarna", a declarat ea, vineri, dupa comandamentul de iarna convocat la sediul Politiei Locale.

Iata care este, vineri, starea vremii si a drumurilor in Bucuresti si in tara

In conditiile in care i s-a atras atentia ca firma de salubritate din Sectorul 1 are contract pe o durata de 25 de ani, Firea a subliniat ca prevederile contractului trebuie respectate inclusiv de catre firma.

"O sa stam 25 de ani sa vedem daca se face sau nu se face? Sa ne rugam la Dumnezeu sa nu ninga? Nu exista asa ceva cu mine. Eu va garantez ca exista prevederi in orice contract, in care daca dovedesti ca nu s-a respectat acel contract, el poate sa inceteze. Ajungem noi la tribunal... Nu cred ca va fi cazul. Eu mai sper ca aceia care nu au actionat chiar 100% eficient in orele trecute vor recupera. Avem trei zile grele in fata", a spus ea.

Operatorul de salubritate din sectorul 1 a raportat ca deszapezirea pe strazile adiacente s-a realizat in proportie de 30-40%. In Sectorul 2 - se efectueaza deja a doua pluguire, realizata in procent 65%. In Sectorul 3 - strazile secundare au fost eliberate in proportie de 70-80%, acestea fiind parcurse de doua sau chiar trei ori. La nivelul Sectorului 4 a fost anuntat un procent de deszapezire de 75-80%, in timp ce in Sectorul 5 interventia s-a realizat pe 50% dintre strazile secundare, fiind efectuate de asemenea doua pluguiri. Sectorul 6 a anuntat o interventie de 50%.

Toti operatorii si-au exprimat speranta ca vor realiza deszapezirea pe toate arterele pana in jurul orelor 18:00 - 19:00. In ce priveste Sectorul 5, in zona Giurgiului - Ferentari - Rahova, operatorul de salubritate a precizat ca arterele principale sunt practicabile, iar pe strazile adiacente s-a intervenit in procent de 50%.

Anterior, Firea s-a declarat nemultumit de actiunile de deszapezire din sectorul 5

In conditiile in care mai multi cetateni au semnalat faptul ca in unele sectoare masinile de deszapezire arunca zapada in zona trecerilor de pietoni, viceprimarul Aurelian Badulescu a sustinut ca exista angajati care actioneaza cu ajutorul lopetilor pentru a degaja suprafetele respective.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Firea Corp Control RATB, #Firea contracte deszapezire Bucuresti, #Firea deszapezire Bucuresti, #deszapezire strazi Bucuresti , #primar Bucuresti