Firea da din banii bucurestenilor pana la 5.000 de lei pentru olimpici si sefii de promotie, dar si pentru cei cu 10 la Bac si Evaluare

Miercuri, 30 August 2017, ora 15:33
5670 citiri
Firea da din banii bucurestenilor pana la 5.000 de lei pentru olimpici si sefii de promotie, dar si pentru cei cu 10 la Bac si Evaluare
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei va acorda premii in bani, intre 1.000 si 5.000 de lei, elevilor care au obtinut media 10 la Bacalaureat si la Evaluarea Nationala, olimpicilor si campionilor sportivi, sefilor de promotie, precum si profesorilor coordonatori.

Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 41 de voturi "pentru" si trei abtineri in sedinta de miercuri a Consiliului General.

"Pare o dublare a premiilor date de primariile de sector. Premierea cu bani nu ni se pare cea mai educativa masura de a premia performanta. Am putea organiza conferinte sau alte activitati mai benefice. Unul dintre rolurile esentiale pe care primaria ar trebui sa le aiba este investitia in modernizare si infrastructura", au sustinut consilierii USR.

Citeste si 5.000 de lei pentru cei cu 10 la Evaluarea Nationala si 20.000 de lei pentru cei cu 10 la Bac in Sectorul 4

"Din dorinta de a crea si stimula un mediu competitional cat mai amplu, dar si de fair-pay in randul elevilor, Primaria Municipiului Bucuresti prin Proedus - Centrul de Proiecte Educationale si Sportive Bucuresti, premiaza rezultatele deosebite ale acestora in varii domenii de activitate, precum cele de curricula, sportive, cultural-artistice, tehnica si tehnologie", se arata in expunerea de motive.

Astfel, olimpicii nationali, sefii de promotie ai claselor V-VIII, campionii sportivi nationali, castigatorii competitiilor nationale cultural-artistice din calendarul Ministerului Educatiei, castigatorii campionatelor organizate de NASA si Agentia Spatiala Europeana ar urma sa primeasca 1.000 de lei daca au ocupat locul al treilea in cadrul competitiilor, 1.500 de lei daca au ocupat locul al doilea si 2.000 de lei pentru primul loc.

Elevii care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare Nationala si cei care au obtinut 10 la examenul de Bacalaureat, precum si sefii de promotie ai claselor IX-XII ar putea fi recompensati cu 2.000 de lei.

De asemenea, elevii care s-au calificat la Olimpiade Internationale de curricula, Campionate Europene, Mondiale si sportive ar putea fi premiati cu 3.000 de lei, in timp ce olimpici de curricula scolara, campionii europeni, mondiali si sportivi vor putea primi 3.000 de lei daca au obtinut locul al treilea, 4.000 de lei pentru locul al doilea, si 5.000 de lei pentru primul loc.

Premiile vor fi acordate in anul scolar urmator realizarii performantelor, in baza listelor trimise de Inspectoratul Scolar Bucuresti catre Proedus, exceptie facand elevii care s-au calificat la Olimpiade Internationale si Campionate Europene, Mondiale si sportive, care trebuie sa trimita o solicitare in scris pe adresa de e-mail a Proedus.

Potrivit regulamentului, premiile se acumuleaza pentru elevi, insa un profesor poate fi premiat o singura data pentru o categorie de premiu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Firea bani elevi bac, #Firea bani 10 bac , #primar Bucuresti