Firea e dezamagita de Grindeanu: Vrea Centura Capitalei, metrouri, lacuri, baze militare si Guvernul nu i le da

Duminica, 04 Iunie 2017, ora 22:40
17496 citiri
Firea e dezamagita de Grindeanu: Vrea Centura Capitalei, metrouri, lacuri, baze militare si Guvernul nu i le da
Foto: Captura Antena 3

Presa scrie in ultima vreme, "pe surse", ca relatia dintre premierul Sorin Grindeanu si presedintele PSD, Liviu Dragnea, e tot mai tensionata, unii aducand in ecuatie nu doar remanierea catorva ministri, ci si pe cea a sefului Executivului. In acest context, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si-a spus propriile nemultumiri la adresa premierului Grindeanu si ministrilor sai.

"Este destul de dificil sa comentezi presupuneri, banuieli, zvonuri, dar se spune si se dovedeste ca nu iese fum fara foc. Exista anumite aspecte care vin din sfera realului", a declarat edilul duminica seara la Antena 3, referindu-se la eventualele remanieri din Guvern.

Intrebata daca e posibil sa fie inlocuit intregul Cabinet, Firea a raspuns: "Orice am spune noi ar fi nepoliticos fata de presedinte (Liviu Dragnea, n.red.) si am anticipa rezultatul acestei evaluari".

"La cum il cunosc pe Liviu Dragnea, nu cred ca va face rabat de la calitate. Nu cred ca va fi extrem de ingaduitor si nici nu va lasa pe maine ce poate face azi", a mai spus Firea, referindu-se la evaluarea ministrilor care are loc in aceasta perioada si o eventuala remaniere.

"Privesc si eu cu atentie si ingrijorare"

Dupa ce a trecut in revista cativa ministri care, in opinia sa, isi fac foarte bine treaba, respectiv pe Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii Regionale, pe Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, si pe Carmen Dan, ministrul de Interne, Firea s-a referit chiar la premierul Grindeanu si la zvonurile care circula in prezent, care sugereaza o racire a relatiilor dintre el si Dragnea.

"Adevarata relatie dintre ei o stiu doar ei doi. Privesc si eu cu atentie si ingrijorare ca Liviu Dragnea a spus la un post TV ca premierul nu se mai consulta cu el asa cum o facea la inceputul guvernarii si nu se mai intalnesc la fel de des", a spus primarul.

"Motivele nu le cunosc. Ma ingrijoreaza daca premierul nu mai are timp pentru a se consulta cu presedintele partidului, avand de vedere ca e un guvern politic", a reiterat Firea.

Ce o nemultumeste pe Firea

Primarul general al Capitalei a trecut in revista si motivele sale de nemultumire fata de actualul guvern.

Astfel, Firea s-a aratat nemultumita ca nu este lasata sa preia Centura Capitalei, mentionand la adresa Ministerului Transporturilor: "Cred ca sunt oameni in acest minister care nu vor binele bucurestenilor".

O alta nemultumire este aceea ca metroul nu trece in subordinea Primariei Capitalei, care ar vrea sa investeasca in el. "Nu inteleg de ce Metrorex tine cu dintii. Daca ei nu se ocupa, ne ocupam noi. Nici nu-l dau, nici nu-l modernizeaza", s-a plans Firea.

Edilul s-a aratat deranjat si de faptul ca a aflat "de la TV" ca in iulie vor fi inchise doua statii de metrou importante: Aurel Vlaicu si Pipera. "De ce directorul de la metrou e in continuare pe functie", a intrebat Firea. Amintim ca in aceste luni se fac modernizari la mai multe statii de metrou, iar pe lista sunt si Pipera si Aurel Vlaicu. Potrivit programarii, ele ar urma sa fie inchise, in perioada 20-27 iulie, insa Metrorex a anuntat ca nu simultan.

Primarul a mai spus ca a solicitat in scris si verbal ca toate bazele dezafectate ale armatei sa fie acordate Primariei Capitalei pentru constructia de camine pentru batrani, de locuinte pentru tineri, camine sociale si de serviciu. Si de aceasta data s-a lovit de un refuz, spune ea. "Daca ar realiza altcineva ceva cu ele, as intelege, dar nici ei nu fac nimic, nici noua nu ni se dau", a continuat Firea.

Nu in cele din urma, Firea sustine ca a cerut ca si salba de lacuri sa treaca in subordinea Capitalei, pentru a o amenaja. Din nou, raspunsul a fost negativ, chiar daca Primaria sustine ca are si fonduri.

Toate aceste raspunsuri negative primite la solicitarile inaintate o fac pe Firea sa concluzioneze: "Avem o relatie mai proasta decat in vremea tehnocratilor".

Mai mult, Firea se arata "categoric dezamagita" de premierul Sorin Grindeanu, fapt pe care spune ca i l-a comunicat inclusiv lui Liviu Dragnea.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Firea relatie Grindeanu Dragnea, #Firea dezamagita Grindeanu, #Firea remaniere ministri, #Firea nemultumiri ministri remaniere , #primar Bucuresti