Firea face joi rectificarea bugetara pentru Catedrala Neamului, acorda eco-vouchere si da bani batranilor pentru ochelari

Joi, 26 Iulie 2018, ora 08:03
5421 citiri
Firea face joi rectificarea bugetara pentru Catedrala Neamului, acorda eco-vouchere si da bani batranilor pentru ochelari
Foto: Arhiva Ziare.com

Consilierii generali ai Capitalei se intrunesc in sedinta joi, de la ora 11:00, pe ordinea de zi figurand proiecte care vizeaza rectificarea bugetara, acordarea de eco-vouchere de 9.000 de lei pentru achizitionarea de masini cu nivel redus de emisii, dar si oferirea unui sprijin pentru pensionarii bucuresteni pentru cumpararea de ochelari.

Astfel, Primaria Capitalei urmeaza sa acorde in perioada 2018-2019 un numar de 5.000 de eco-vouchere in valoare de 9.000 de lei fiecare pentru achizitionarea de autovehicule cu nivel redus de emisii, in schimbul predarii spre casare a masinilor uzate, conform unuia dintre proiectele care vor fi supuse dezbaterii.

Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru a achizitiona autoturisme noi cu forme de poluare care sa asigure un nivel redus de emisii - Euro 6, non-diesel si alte mijloace de locomotie noi, non-diesel si electrice.

Consilierii generali mai urmeaza sa se pronunte asupra unei masuri conform careia pensionarii din Bucuresti care au pensia mai mica decat salariul minim net pe economie vor beneficia de un sprijin financiar in valoare de maximum 250 lei pentru achizitionarea unei perechi de ochelari. Sprijinul financiar va fi acordat o singura data/beneficiar din bugetul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti.

De asemenea, CGMB urmeaza sa isi dea acordul de principiu pentru demararea proiectului "WI-FI Gratuit in Bucuresti". Indicatorii tehnico-economici vor fi stabiliti in baza unui studiu de fezabilitate care va fi supus aprobarii CGMB.

Bani pentru catedrala

Conform proiectului de rectificare bugetara, cea mai importanta majorare urmeaza sa fie acordata Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic, care va beneficia de un plus de 42 de milioane de lei, dintre care 18 milioane vor reprezenta sprijin financiar pentru diverse lacasuri de cult (10 milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului).

Bugetul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti va fi diminuat cu 8 milioane de lei (au fost taiate achizitiile la imobilul din bd. Natiunile Unite nr. 8 in continuarea spatiului existent din bd. Libertatii nr. 18).

De asemenea, va fi redus bugetul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement cu 2,9 milioane lei, ajungand astfel la 146 milioane lei.

Administratiei Cladiri Rezidentiale si Administrative ii va fi acordat un buget de 6,2 milioane lei, dintre care 4,3 milioane lei pentru cheltuieli de investitii, o parte din suma fiind destinata studiilor de fezabilitate pentru locuinte sociale si pentru tineret.

Alte trei proiecte vizeaza nota conceptuala si tema de proiectare pentru infiintarea si amenajarea unui Centru de excelenta in terapie oncologica prin protonoterapie; nota conceptuala si tema de proiectare pentru infiintarea si amenajarea unui centru de excelenta si oncopediatrie in cadrul Spitalului clinic de copii "Dr. Victor Gomoiu"; indicatorii tehnico-economici aferenti documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii pentru obiectivul de investitii "Reabilitare bloc operator chirurgie" pentru Spitalul clinic "Dr. I. Cantacuzino".

Reabilitarea fatadelor

Consilierii municipali se vor pronunta prin vot si asupra Regulamentului de interventie cu privire la reabilitarea fatadelor pentru cresterea calitatii arhitectural ambientale a cladirilor in Bucuresti.

Regulamentul se adreseaza persoanelor fizice si juridice, precum si autoritatilor administratiei publice si institutiilor publice care detin in proprietate/administrare cladiri care prin nivelul de degradare a sistemului de inchidere perimetrala prezinta pericolul afectarii sanatatii, vietii, integritatii fizice si sigurantei populatiei si/sau afecteaza calitatea mediului inconjurator, a cadrului urban construit si a spatiilor publice urbane.

Finantarea proiectarii si executarii lucrarilor de interventie se va asigura, pe cheltuiala proprie, de catre detinatorii cladirilor. Pe de alta parte, autoritatile pot asigura preluarea integrala a cheltuielilor aferente lucrarilor de interventie corespunzatoare cotei proprietarului/proprietarilor de locuinte aflati in imposibilitate de a sigura sumele ce le revin, ca masura de protectie sociala, daca proprietarii fac dovada ca realizeaza venituri medii lunare pe membru de familie sub castigul mediu net lunar pe economie.

Se sanctioneaza cu amenzi de 5.000 - 8.000 de lei nerespectarea obligatiilor de catre detinatorii de constructii notificati de a contracta proiectarea si executarea lucrarilor de interventie.

Pe ordinea de zi figureaza si asocierea Municipalitatii cu Centrul pentru Tineret al Capitalei si Centrul pentru Seniori, in vederea constituirii Asociatiei Centru Municipal pentru Dialog Bucuresti. Fiecare dintre cei trei va participa la patrimoniul initial al asociatiei cu o contributie in valoare de 48.000 de lei.

Gardulet si pe linia de tramvai 32

De asemenea, ampriza liniei de tramvai 32 ar putea fi delimitata de traficul auto general, valoarea investitiei depasind 200.000 de lei; potrivit unui alt proiect de hotarare. Este prevazuta o durata de executie de zece zile.

In raportul de specialitate se arata ca lungimea traseului liniei de tramvai care poate fi separata de traficul auto general este de aproximativ 550 metri liniari (lungime gard).

Totodata, municipalitatea ar putea contribui cu peste 2,3 milioane de lei pentru proiectul Regata Marii Uniri - Flotila Romania Centenar 2018, structurat pe trei componente: lansarea flotilei la gurile Dunarii, in Tulcea, participarea la festivalul Tamisei la Londra si concerte de Zilele Bucurestiului.

Acordul de cooperare care se va incheia intre municipiul Bucuresti, Institutul Cultural Roman Londra si Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23.

Inainte de sedinta, in fata sediului primariei va avea loc Lansarea Raportului "Inca 2 ani de bezna si vorbe goale?" la PMB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sedinta consiliu primarie, #sedinta primarie rectificarea bugetara , #primar Bucuresti
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Tzatza Fifi sa termine mizeria de la Metroul din Drumul Taberei.