Firea face o directie noua in Primarie care sa asigure ca sunt respectate regulile ... Primariei. Va avea zeci de angajati

Sambata, 18 Noiembrie 2017, ora 09:04
6013 citiri
Firea face o directie noua in Primarie care sa asigure ca sunt respectate regulile ... Primariei. Va avea zeci de angajati
Foto: Arhiva Facebook/Gabriela Firea

Primaria Capitalei vrea sa infiinteze o noua directie in cadrul aparatului de specialitate al primarului general si in subordinea directa a acestuia, care sa asigure reaspectarea regulilor de functionare a primariei, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), ce va avea loc saptamana viitoare miercuri.

In acelasi proiect este propusa si infiintarea Serviciului EURO - 2020, care sa asigure realizarea tuturor masurilor impuse de UEFA.

Potrivit proiectului de hotarare, Directia Guvernanta Corporativa va asigura respectarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, care cuprinde un set de reguli dupa care functioneaza sistemul de administrare si control in cadrul unei institutii publice.

"Pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului numarul 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice aprobata cu modificari si completari prin legea numarul 111/2016 cu modificarile si completarile ulterioare si pentru asigurarea respectarii ansamblului de reguli care guverneaza sistemul de administrare si control in cadrul unei intreprinderi publice, raporturile dintre autoritatea publica tutelara si organele intreprinderii publice, dintre consiliul de administratie sau de supraveghere, directori sau directorat, actionar si alte persoane interesate, este necesara existenta unei structuri de guvernanta corporativa proprie a Municipiului Bucuresti care sa asigure exercitarea atributiilor si competentelor prevazute de legislatia mentionata", se arata in proiectul de hotarare.

Noua Directie va fi in subordinea directa a primarului Capitalei si va avea 32 de functii, dintre care doua de conducere.

Ca atributii, Directia va asigura:

  • Indeplinirea de catre autoritatea publica tutelara a atributiilor ce ii revin, precum redactarea scrisorilor de asteptare pe care le va trimite spre aprobare primarului si publicarea lor pe site;
  • Numirea si revocarea membrilor consiliilor de administratie si reprezentantilor unitatilor administrativ-teritoriale;
  • Incheierea contractelor de mandat cu administratorii regiilor autonome;
  • Monitorizarea si evaluarea anuala a performantelor consiliilor de administratie si indicatorilor de performanta financiari si nefinanciari prevazuti in anexa contractului de mandat.
  • Propunerea candidatilor pentru functiile de membri ai consiliului de administratie, monitorizarea si evaluarea modulului in care este aplicata OUG privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice;
  • Raportarea catre Ministerul Finantelor Publice a indicatorilor de performanta monitorizati la intreprinderile publice.

"Aceasta structura va avea ca obiectiv general instituirea de parghii de garantare a obiectivitatii si transparentei selectiei managementului si a membrilor organelor de administrare, de asigurare a profesionalismului si responsabilitatii deciziei manageriale, mecanisme suplimentare de protectie a drepturilor actionarilor minoritari si o transparenta accentuata fata de public, atat a activitatii societatilor de stat, cat si a politicii de actionariat a statului, contribuind la echilibrarea bugetului de stat si la relansarea economiei", mai scrie in expunerea e motive a proiectului.

Directie si pentru EURO 2020, cu 8 angajati

Municipalitatea mai propune infiintarea Serviciului EURO - 2020, care sa asigure implentarea tuturor masurilor impuse de UEFA si realizarea la timp a lucrarilor de infrastructura, reabilitarea unor stadioane si strazi si modernizarea Centrului Vechi, va asigura comunicarea cu partenerii si respectarea obigatiilor din contractele incheiate.

"Acest nou compartiment va intocmi rapoarte, la cererea managementului sau auto-propuse, cu privire la evolutiile macroeconomice, prognoze si implicatiile lor asupra derularii proiectului, va reprezenta institutia in relatiile cu furnizorii externi de servicii de marketing si mass-media si va coordona modul de aministrare si promovare a site-ului evenimentului", explica initiatorii proiectului.

Serviciul va avea opt posturi, dintre care unul de conducere.

De asemenea, Serviciul va administra si bugetul proiectului, va face analize de vanzari pentru a evalua proiectul din punct de vedere comercial, va dezvolta un plan de actiuni de marketing si PR, va monitoriza piata, va redacta materiale de prezentare, texte si comunicate de presa, va asigura transportul la sol in cazul unor evenimente mari, va lua masuri privind securitatea si ordinea publica, precum si siguranta si securitatea transportului aerian si terestru in cazul unor delegatii, va sprijini serviciul privat de paza la stadion si va asigura servicii de ambulanta prin serviciile specializate.

Romania este una dintre cele 13 tari in care se vor organiza meciuri de fotbal la Campionatul European de Fotbal din 2020.

"Pentru implementarea tuturor masurilor si rigorilor cerute de UEFA si a respectarii garantiilor functionale si administrative luate in acest sens este necesara infiintarea in cadrul aparatului de specialitate al Primarului General a unei noi structuri organizatorice", explica PMB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Firea directii noi angajati primarie, #Firea organizare EURO 2020 , #primar Bucuresti