Firea il da in judecata pe liberalul Cristian Busoi: Sa produca dovezi ale apropierii mele de vreun grup de interese

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 15:09
3079 citiri
Firea il da in judecata pe liberalul Cristian Busoi: Sa produca dovezi ale apropierii mele de vreun grup de interese
Foto: Arhiva Facebook/Cristian Busoi

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a luat decizia de a-l da in judecata pe liderul PNL Bucuresti, Cristian Busoi.

Motivul actiunii din instanta sunt afirmatiile lui Busoi potrivit caruia "singurul motiv real al deciziei primarului (referitoare la noul Regulament privind activitatea de taximetrie) este un lobby puternic, multi bani si beneficii castigate de un grup de interese apropiat primarului general".

"Domnul Busoi va trebui sa produca dovezi ale apropierii mele de vreun grup de interese, in caz contrar urmand sa suporte rigorile legii.

Inteleg, pana la un punct, adversitatea politica si nevoia organica a domniei sale de a ma ataca pentru a se valida in functia pe care o detine, dar nu pot accepta la nesfarsit ca astfel de alegatii, iresponsabile si agramate, sa fie lansate in spatiul public fara consecinte", a declarat Gabriela Firea, citata intr-un comunicat al Primariei Bucuresti remis miercuri Ziare.com.

Edilul Capitalei subliniaza ca declaratiile ei pe tema taximetriei nu au facut referire la nicio companie si la niciun sistem alternativ de transport, "ci doar la aducerea la zi a regulamentului privind taximetria, avand in vedere exclusiv respectarea legii si protejarea intereselor cetatenilor".

"Incercand sa ma acuze pe mine ca actionez in mod partizan, fara sa mentioneze macar in interesul cui anume, dl Busoi este cel care are de fapt o atitudine partizana, facand lobby in favoarea unor beneficiari precizati explicit", sustine Firea.

Iata declaratia lui Cristian Busoi care a determinat-o pe Gabriela Firea sa il cheme in judecata:

"Nu exista niciun motiv real al interzicerii Uber si Taxify. Nu au existat plangeri ale cetatenilor, nu au existat incalcari ale legii de catre companiile respective, ba dimpotriva, chiar companiile contribuie la bugetul local si la imbunatatirea conditiilor de transport din Capitala.

Singurul motiv real al deciziei primarului este un lobby puternic, multi bani si beneficii castigate de un grup de interese apropiat primarului general.

Fara indoiala ca si Uber si Taxify produc concurenta si nemultumire, dar de aici si pana la interzicerea a doua companii private este cale lunga, iar decizia Primariei intoarce Bucurestiul in timp".

Amintim ca Primaria Capitalei va promova in urmatoarea sedinta a Consiliului General un proiect ce va stabili "norme si reguli" pentru operatorii de taxi, ceea ce ar putea duce la interzicerea serviciului Uber in Capitala.

Primarul Gabriela Firea a avut, luni, o intalnire cu reprezentantii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.), pentru a analiza problemele cu care se confrunta operatorii de taxi din Capitala.

Reprezentantii C.O.T.A.R. au prezentat in cadrul intalnirii o serie de revendicari ale asociatiilor taximetristilor licentiati, care reclama, printre altele, "concurenta neloiala practicata prin sistemele de aplicatii online ce ofera servicii ilegale de taximetrie".

Printre sistemele de aplicatii online evocate se numara si serviciul Uber, impotriva caruia transportatorii si taximetristii care fac parte din COTAR au manifestat de mai multe ori in trecut.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Firea judecata Busoi , #primar Bucuresti