Firea nu permite sa se stranga semnaturi in Bucuresti pentru demiterea ei

Marti, 30 Mai 2017, ora 19:37
11802 citiri
Firea nu permite sa se stranga semnaturi in Bucuresti pentru demiterea ei
Foto: Site Bucuresti Fara Ei

Primaria Capitalei a respins cererea Asociatiei Bucuresti Fara Ei, de amplasare a unor corturi in care sa se stranga semnaturi pentru referendumuri de demitere a primarului general Gabriela Firea si a primarilor de sector.

"Pe data de 18.05.2017, am trimis Primariei Capitalei o notificare prin care informam cu privire la instalarea cortului nostru pentru strangerea de semnaturi in vederea organizarii referendumurilor de demitere a primarilor. Baza legala a solicitarii noastre este Legea 215/2001 privind administratia publica locala.

Primaria Capitalei ne-a raspuns cu un aviz negativ. E adevarat ca legislatia nu prevede clar o modalitate pentru strangerea de semnaturi in vederea referendumului de demitere, dar asa cum s-a instituit practica strangerii semnaturilor in campanii electorale sau civice, demersul nostru putea fi asimilat cu usurinta unor astfel de actiuni.

Am invocat ca baza legala, de asemenea, Constitutia si Legea 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice", se arata pe pagina Bucurestifaraei.ro.

De asemenea, reprezentantii asociatiei sustin ca raspunsul pe care l-a dat PMB "reprezinta un abuz".

"Era de asteptat ca nu ne vor lasa sa actionam liber si democratic si ca se vor prevala de vidul legislativ, dar campania continua si ne vom adresa Justitiei pe cale civila si penala. Asteptam alaturi de noi orice avocat care vrea sa sustina campania, fiindca nu vom da inapoi", se mai arata in comunicat.

Asociatia mai transmite ca, desi "in Bucuresti se pot desfasura o sumedenie de paranghelii si festivaluri cu iz electoral, vointa bucurestenilor nu e libera sa se exprime".

"Actuala putere uita ca Romania e inca o democratie si nu Turkmenistan, desi se pare ca acolo doreste sa ne duca", mai spun reprezentantii "Bucuresti Fara Ei".

Nu in ultimul rand, acestia anunta ca vor fi totusi prezenti, miercuri, in Piata Unirii, la ora 09:00, pentru a strange semnaturile: "Campania va incepe, fie ca vrea sau nu tovarasa Firea".

Acestia au postat si mai multe pagini ale asociatiei:

Cum pot sa ajute voluntarii

Cum se pot face donatii

Pagina de Facebook Bucuresti Fara Ei

Pe 22 mai, asociatia a anuntat ca va instala un cort in care sa fie stranse semnaturi pentru demiterea primarului general si a primarilor de sector.

Strangerea de semnaturi ar urma sa dureze circa 5 luni.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Bucuresti Fara Ei semnaturi demitere Firea, #cort semnaturi referendum demitere Firea , #primar Bucuresti