Firea si Badalau, nemultumiti: Scaderea PSD in sondaje e din cauza Guvernului, nu a partidului

Sambata, 01 Septembrie 2018, ora 11:36
6072 citiri
Firea si Badalau, nemultumiti: Scaderea PSD in sondaje e din cauza Guvernului, nu a partidului
Foto: Facebook/Gabriela Firea

La sosirea la sedinta Comitetului Executiv atat Gabriela Firea, cat si Nicolae Badalau si-au expus in fata presei nemultumirile.

Nicolae Badalau a dat vina pe oamenii din Guvern pentru scaderea partidului in sondaje, in timp ce Gabriela Firea a spus ca exista grupuri interministeriale care doar se fac ca muncesc.

"E foarte adevarat ca am avut o mica scadere probabil din cauza erodarii si din cauza neimplementarii masurilor la timp, dar asta vine din Guvern, nu din partid", a spus Badalau.

Acesta a precizat ca sunt multi nemultumiti in partid. "Nemultumiti sunt. Si eu sunt nemultumit si imi doresc mai mult pentru Romania. Sa gasim masurile necesare pentru indreptare", a punctat el.

Intrebat despre o posibila remaniere, Badalau a sustinut ca "sunt ministere care functioneaza mai greu si aici probabil dna premier va veni cu o masura de remaniere", adugand ca Dancila este o "femeie cu un mare caracter si cu un mare bun simt", dar "poate ar trebui sa dea cu pumnul in masa in Guvern si sa le explice".

Jurnalistii l-au intrebat pe acesta daca Darius Valcov ar fi mai bun in aceasta pozitie, iar liderul PSD a spus ca: " E consilier, nu e premier si nu poate sa ia decizii. El face analize pe masuri".

Badalau a adaugat ca sunt probleme in mai multe zone. "Pe economie, ca avem incasari mai mari la ANAF, dar s-au marit cheltuielile, avem tragedia asta cu pesta. Sunt extrem de multe masuri care trebuie luate", a adaugat el.

Despre o posibila amnistie si gratiere, Badalau a spus ca nu stie daca se va discuta.

"Nu stiu daca se afla pe agenda. Ea trebuie discutata mai larg si mai ales discutata cu societatea civila", a spus el.

Badalau a mentionat ca este posibil sa se discute si despre scrisoarea Ecaterinei Andronescu prin care a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la sefia partidului.

Firea: Sa nu se mai faca ca lucreaza

Si Gabriela Firea si-a expus cateva nemultumiri in fata presei.

Primarul Bucurestiului a sustinut ca exista grupuri interministeriale care se fac doar ca lucreaza si le cere sa faca in mod concret ceva.

"Pot spune ca sunt grupuri de lucru interministeriale care lucreaza de mult prea mult timp pentru a da solutii care sunt evidete pentru unele probleme care fizeaza nu doar Capitala. Poate ar fi bine ca acele grupuri de lucru sa nu se mai faca ca lucreaza si chiar sa lucreze si sa dea solutiile constructive", a punctat ea.

Edilul Capitalei a precizat ca va spune in fata colegilor sai ceea ce o nemultumeste.

"Nu vreau sa fac speculatii sau sa comentez anumite zvonuri. Vreau sa spun cu claritate si argumente in fata colegilor, sa lamurim anumite aspecte si apoi daca se ia vreo decizie, va voi transmite.

Sunt si lucruri bune si mai putin bune si toate trebuie tratate cu maxima sinceritate, cu gandul ca avem mare responsabilitate ca politicieni. Daca nu mai avem legatura cu romanii, fiecare avem o problema in parte", a spus ea.

Primarul a adaugat ca s-a discutat si vineri despre aceste nemultumiri, "dar, s-a cazut de acord sa avem un cadru formalizat, sa fie toti colegii, sa discutam impreuna. Ma alatur celor care vor sa construiasca ceva".

Despre amnistie si gratiere, Firea a spus ca "daca acest lucru se va stabili ca e o prioritate, cu siguranta colegii mei vor dori o cale suta la suta legala, comunicata atat populatiei, cat si ambasadelor si tuturor institutiilor atat de la Bruxelles, cat si din tara. Mie nu mi s-a prezentat un astfel de proiect ai as face o greseala sa ma antepronunt".

Urmareste cum se desfasoara sedinta Comitetului Executiv al PSD

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Firea sedinta Comitet Executiv, #Firea nemultumiri Guvern , #primar Bucuresti