Firea si ministrul Culturii au decis sa infiinteze la RATB "autobuze culturale"

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 17:21
9366 citiri
Firea si ministrul Culturii au decis sa infiinteze la RATB "autobuze culturale"
Foto: Arhiva Facebook/Gabriela Firea

O linie speciala de transport in comun care sa aiba statii la toate obiectivele culturale importante va fi infiintata in Capitala, au stabilit primarul Gabriela Firea si ministrul Culturii, Lucian Romascanu, anunta Primaria Capitalei.

Potrivit Municipalitatii, in urma unor discutii avute la Primaria Capitalei, primarul Gabriela Firea si ministrul Culturii, Lucian Romascanu, au stabilit infiintarea unei linii RATB speciale, care sa aiba statii la toate obiectivele culturale importante din Capitala - teatre, muzee, precum si alte institutii de cultura.

Primaria sustine, intr-un comunicat de presa transmis sambata, ca "masura este menita sa dezvolte viata culturala a Capitalei", municipalitatea neoferind detalii legate de data de la care ar urma sa circule astfel de autobuze.

Ce a mai cerut Firea

Totodata, Firea si Romascanu au stabilit constituirea unui comitet consultativ pentru a urgenta proiectele din zonele protejate. Acesta va fi format din reprezentanti ai Primariei Capitalei si ai Ministerului Culturii, urmand sa vina cu propuneri de modificare a legislatiei care vizeaza avizele din zonele protejate si cladirile de patrimoniu.

"Ne dorim o colaborare mai buna si mai deschisa intre Municipalitate si ministerul pe care il reprezentati, astfel incat proiectele pe care intentionam sa le dezvoltam in zonele protejate sa nu mai fie blocate de comisia de pe langa Ministerul Culturii. De aceea, consider ca este imperios necesar ca specialistii din cadrul Primariei Capitalei si cei ai Ministerului Culturii sa depuna eforturi comune, astfel incat proiecte care stagneaza de mai multi ani si care ar putea imbunatati calitatea vietii bucurestenilor, si ma refer aici la construirea de parcari in zona centrala a orasului si reabilitarea unor zone cu valoare istorica, sa poata fi incepute in cel mai scurt timp", a sustinut Gabriela Firea.

Lucian Romascanu a spus, la randul lui, ca Ministerul Culturii "va avea o noua dinamica de abordare si va fi un partener si un sustinator al proiectelor Bucurestiului".

Potrivit Primariei Capitalei, Firea si Romascanu au discutat si despre stabilirea unor proceduri de preluare de catre Municipalitate a cinematografelor si a gradinilor de vara, multe dintre acestea aflate in stare avansata de degradare, pentru a fi reabilitate astfel incat "sa poata fi redate circuitului cultural al orasului".

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Gabriela Firea autobuze culturale Bucuresti , #primar Bucuresti