Firea vorbeste iar de taxa pe care vrea s-o impuna soferilor. Dar nici ea nu stie exact cat, cum si cand se va aplica

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 13:38
6874 citiri
Firea vorbeste iar de taxa pe care vrea s-o impuna soferilor. Dar nici ea nu stie exact cat, cum si cand se va aplica
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a revenit marti cu declaratii legate de taxa de mediu, pe care are de gand sa o introduca in Bucuresti, care schimba complet datele problemei.

In primul rand, azi am aflat ca edilul nu stie clar ce va face, insa nu va fi o taxa generala aplicata masinilor vechi sau/si poluante din Bucuresti, ci una de acces in centrul orasului.

"In legatura cu multiplele intrebari dupa interviul de ieri in legatura cu posibilitatea instiuirii unei taxe de centru: am discutat si cu doamna vice-priministru (Gratiela Gavrilescu, ministru al Mediului - n.red.), iar in cadrul Directiei de Mediu a Primariei Capitalei se realizeaza planul de calitate a aerului, avem zone foarte poluate, trebuie sa luam masuri", a spus marti Firea, intr-o dezbatere organizata de ECONOMICA.net.

"Credem ca se va ajunge si la instituirea unei taxe de centru pentru protectia cladirilor de patrimoniu, a mediului inconjurator, dar si ca un factor anti-congestie. Nu pot sa spun de pe acum care va fi aceasta suma, pentru ca va fi calculata si in raport cu nivelul de trai din Capitala. Nu ne mai putem permite ceea ce se intampla acum avem foarte multe rable in Bucuresti", a subliniat primarul.

Firea a promis, insa, ca aceasta taxa de centru nu va fi impusa in Bucuresti "pana cand nu implementam celelalte obiective, si anume: innoirea parcului auto, de asemenea, finalizarea macar a parcarilor de resedinta, a parcarilor din structura usoara pe care urmeaza sa le construim in zonele cele mai aglomerate ale Capitalei, ca sa existe un debuseu, construirea pistelor pentru biciclisti, de aceea am si incercat sa-i stimulam prin vouchere".

Infringement pentru Bucuresti

La randul sau, ministrul Mediului a amintit in aceeasi dezbatere de marti ca Romania are infringement pentru Bucuresti pe calitatea aerului:

"Nu cred ca este importanta procedura de infringement decat din punct de vedere financiar si ca este o repercutare asupra buzunarului fiecarui cetatean din Romania, nu numai din localitatile respective, dar cred ca este primordial atat pentru cei din primarii, cat si pentru cei din Guvern sanatatea cetateanului, pe care incercam sa nu il expunem la riscuri", a spus Gavrilescu.

Iata insa ce spunea cu doar o zi in urma primarul Capitalei despre taxa noua pe care are de gand sa o introduca:

"O sa-i intrebam pe bucuresteni daca doresc sa se introduca o taxa de mediu. Daca ei sunt de acord, vom introduce aceasta taxa, pentru ca vom ajunge ca in Bucuresti sa nu mai putem circula. Fara taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa in Romania si in special in Capitala. Nu avem cum sa continuam asa".

Primarul a vorbit despre un sondaj, nu despre un referendum oficial la nivelul Capitalei.

"Prin asociatiile de proprietari si prin primariile de sector, de asemenea, va fi si un sondaj de opinie (...) consultarea publica va fi transparenta, va fi si online, va fi si prin chestionare", a declarat Firea.

Cum e la Londra

Se poate ca, atunci cand vorbeste despre o taxa de centru, Gabriela Firea sa aiba in vedere exemplul capitalei Marii Britanii.

Londra a introdus, luni, o taxa pentru cele mai vechi si mai poluante autovehicule, in incercarea de a imbunatati calitatea aerului.

Denumita T-charge, taxa zilnica de 10 lire sterline se aplica tuturor vehiculelor cu motor pe benzina si motorina inmatriculate inainte de 2006 si care nu indeplinesc normele Euro 4.

Noua taxa se aplica in zilele de lucru, in acelasi interval orar (07:00 - 18:00) ca si actuala taxa de 11,5 lire sterline destinata combaterii congestionarii traficului in zona centrala, astfel ca este posibil ca unii proprietari de autovehicule sa plateasca zilnic 21,50 lire sterline pentru a trece cu masina prin centrul Londrei.

Insa evident ca nici nivelul de trai al romanilor si nici infrastructura Bucurestiului nu se pot compara cu cele din Londra.

Sunteti de acord cu introducerea unei taxe pe rablele din Bucuresti, asa cum a propus Firea? Sondaj Ziare.com

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Firea taxa centru masini Bucuresti , #primar Bucuresti
Comentarii