Firea vrea sa ia banii destinati cladirilor cu risc seismic ca sa dea milioane de euro pe statui

Vineri, 25 August 2017, ora 19:53
6322 citiri
Firea vrea sa ia banii destinati cladirilor cu risc seismic ca sa dea milioane de euro pe statui
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei condusa de Gabriela Firea are in plan sa aloce milioane de euro pentru statui.

Dupa ce bucurestenii au platit 8,5 milioane de lei pentru grupul statuar din Parcul Circului, iar oamenii s-au revoltat, iata ca Primaria pluseaza si aloca alti 15 milioane de lei altor statui care vor rasari in Capitala.

Asta in conditiile in care Bucurestiul este pe primul loc in Europa in ce priveste traficul aglomerat, iar banii pentru statui vor fi luati, spre exemplu, din fondurile alocate Strapungerii Ciurel - Autostrada A1.

Potrivit unui proiect de rectificare bugetara care va fi luat in discutie la urmatoarea sedinta de Consiliu General, vor fi taiati 19 milioane de lei alocati Pasajului Ciurel si vor fi alocati in schimb 15 milioane de lei pentru statui.

De asemenea, CSM Bucuresti va primi 10 milioane de lei, iar Politia Locala 13,6 milioane de lei pentru a cumpara 12 masini de topit zapada, adica peste 1,1 milioane de lei pentru fiecare masina.

Deciziile Primariei Capitalei sunt criticate de USR Bucuresti, care a remarcat ca va fi redusa si finantarea pentru reabilitarea infrastructurii educationale. In plus, nu va mai fi alocat niciun ban pentru cladirile cu risc seismic din Centrul Istoric.

"Odata cu noua sedinta de Consiliu General, pe ordinea de zi avem o noua rectificare bugetara, desi a mai fost facuta una la ultima sedinta. Primaria a ales sa taie din finantarea pentru reabilitarea infrastructurii educationale 3,5 milioane lei. Nici invatamantul secundar superior nu scapa, cu o scadere de 3,4 milioane lei.

Urmatoarea lovitura este data cladirilor cu risc seismic din Centrul Istoric, aflate in proprietatea Municipiului Bucuresti: din infima suma de 1,5 milioane lei, destinata consolidarii lor, ramanem cu ZERO dupa rectificare. De asemnea, reconstructia Halei Matache va mai dura si ea, din cei 600 mii lei destinati, bineinteles ca avem 0.

Va intrebati unde se duc banii? Unde altundeva decat in statui. Mai mult de jumatate din suma primita in plus la rectificare este destinata realizarii Ansamblului Monumental Regele Ferdinand I Intregitorul. Alte 2 milioane lei pentru monumentul dedicat Generalului Henri Mathias Berthelot si Reginiei Maria a Romaniei. Aceeasi suma este destinata si realizarii unui monument comun Martin Luther si Jean Calvin", scrie pe contul de Facebook USR Bucuresti.

Amintim ca lucrarile de la Strapungerea Ciurel - Autostrada A1 erau programate sa se incheie in luna martie 2018, potrivit bilantului facut in urma cu doua luni de Firea. Practic, lucrarile ar urma sa se incheie peste jumatate de an, intr-unul dintre locurile extrem de aglomerate ale Bucurestiului.

In luna martie, Primaria Capitalei anuntase ca acestui proiect ii sunt alocate 90 de milioane de lei.

F.N.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#buget Primarie bani statui, #Firea bani statui, #Firea bani reabilitare cladiri risc seismic , #primar Bucuresti
Comentarii
Poza Iohannis1
Iohannis1
rank 3
firuta fura banii bucurestenilor !