Firea vrea sa ia Metrorexul si soseaua de centura in subordinea sa

Vineri, 24 Martie 2017, ora 10:19
3680 citiri
Firea vrea sa ia Metrorexul si soseaua de centura in subordinea sa
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, intentioneaza sa ia Metrorexul in subordinea sa, pe langa Centura Capitalei, lucru anuntat acum cateva saptamani.

Astfel, pe ordinea de zi a sedintei de miercuri, 29 martie, se va afla un proiect prin care se solicita Guvernului sa treaca Metrorex in proprietatea privata a primariei.

"Proiect de hotarare privind solicitarea catre Guvernul Romaniei de a emite un act normativ pentru transferul pachetului de actiuni ale S.C. Metrorex S.A. din proprietatea privata a statului in proprietatea privata a Municipiului Bucuresti", se arata pe ordinea de zi a sedintei de miercuri.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a reactionat, joi dimineata, pe Facebook referitor la aceasta informatie.

"Tocmai mi-a picat fata! Metrorex trece de la Transporturi la Primarie. Uite-asa...", a scris Ciucu pe Facebook.

Acesta a precizat ca nici macar nu stie cum sa voteze la aceasta propunere.

"Unde-i studiul de impact bugetar??? Cum sa votez eu asa ceva oameni buni? Cum sa-mi dau seama in cele 5 zile ramase pana la sedinta daca acesta decizie e buna sau ne va arunca in faliment? Unde-i studiul?", a notat Ciucu, care a precizat ca el si colegii consilieri afla proiectele pe care trebuie sa le voteze de pe ordinea de zi. "Acum citesc ordinea de zi. Nu comunica nimic din timp, vrea sa ne ia prin surprindere", a punctat el.

Pe ordinea de zi a sedintei de miercuri se afla si un proiect prin care Firea solicita Guvernului sa-i dea in administrare Soseaua de Centura a Capitalei.

"O problema majora cu care se confrunta municipiul Bucuresti o reprezinta aglomeratia din trafic generata si de lipsa unei alternative ocolitoare, Bucurestiul fiind unul dintre putinele orase care nu are o sosea de Centura la parametri, de cel putin, drum expres", a scris primaria in expunerea de motive a proiectului de hotarare privind solicitarea catre Guvernul Romaniei de emitere a unei hotarari pentru trecerea imobilului Centura Bucuresti din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Transporturilor - Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere in domeniul public al Municipiului Bucuresti.

Firea a primit unda verde pentru cele 19 firme prin care spune ca-i va scapa pe bucuresteni de coruptie si birocratie

Primaria din Berlin are 207 angajati, Firea are deja peste 860 si mai vrea

A.G.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Firea vrea Metrorex, #Firea preia Metrorex, #Firea Metrorex Ministerul Transporturilor , #primar Bucuresti