Firea vrea sa se schimbe legea ca sa poata sa dea caldura mai repede in Bucuresti

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 19:31
6724 citiri
Firea vrea sa se schimbe legea ca sa poata sa dea caldura mai repede in Bucuresti
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, face apel la modificarea legii care prevede ca RADET poate sa ne dea caldura doar daca se inregistreaza trei nopti consecutive cu temperaturi sub 10 grade Celsius.

"Sa nu credeti ca sunt rupta de realitate, ca traiesc intr-un univers paralel. Cunosc exact situatia care se manifesta in fiecare an atunci cand vine toamna si temperaturile scad brusc.

Tocmai de aceea, pentru ca legea spune clar acum ca inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban are loc dupa inregistrarea, timp de trei zile consecutiv, intre orele 18:00 - 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici, fac un apel pentru modificarea legislatiei, pentru ca oamenii sa nu mai astepte aceasta perioada in frig", a precizat Gabriela Firea, intr-un comunicat remis joi de Primaria Capitalei.

Documentul precizeaza ca in urmatoarea perioada RADET face probele la cald necesare furnizarii agentului termic.

In spitalele, scolile, gradinitele, cresele, caminele de batrani, dotate cu puncte termice proprii, care au cerut sa aiba caldura, s-a inceput deja furnizarea agentului termic. Dar consumatorii casnici mai au de asteptat, din cauza legislatiei.

Octombrie este in general luna in care incepe furnizarea caldurii in sistemul centralizat. Iata datele din ultimii 5 ani: 06.10.2010, 12.10.2011, 24.10.2012, 03.10.2013, 26.10.2014 si 13.10.2015.

Amintim ca Tribunalul Bucuresti a admis, miercuri, cererea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti de intrare in insolventa si a desemnat administratorul provizoriu. In acest context, Firea a spus ca furnizarea energiei termice nu va fi intrerupta si nici angajatii regiei nu trebuie sa se teama ca vor fi dati afara.

Aceeasi instanta a admis, joi, si cererea de intrare in insolventa a Electrocentrale Bucuresti (ELCEN).

Chiar daca ELCEN si RADET intra in insolventa, Guvernul ne transmite ca bucurestenii pot sta linistiti: vor avea apa calda si caldura, dupa ce Executivul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta, prin care a creat un mecanism mai rapid, care va permite ca plata pentru agentul termic sa poata fi facuta in avans.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Firea lege furnizare caldura RADET , #primar Bucuresti
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza BURUCEAGA
BURUCEAGA
rank 1