Firea vrea sa transforme RATB in societate comerciala si sa inlocuiasca vanzatoarele de bilete cu roboti. Urmeaza concedieri?

Luni, 19 Februarie 2018, ora 17:30
6645 citiri
Firea vrea sa transforme RATB in societate comerciala si sa inlocuiasca vanzatoarele de bilete cu roboti. Urmeaza concedieri?
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, vrea sa transforme RATB in societate comerciala si promite ca angajatii vor fi stimulati financiar, pentru a le oferi siguranta locului de munca.

"Impreuna cu sindicatul majoritar am stabilit deja un program prin care salariatii acestei regii sa fie stimulati inclusiv financiar pentru a se dedica in totalitate sau aproape in totalitate activitatii de la RATB si din motive financiare sa nu mai nevoiti sa aiba alte colaborari - de inteles, firesti, pentru ca orice persoana atunci cand nu castiga foarte mult se gandeste cum sa mai castige un venit pentru familie. Ne dorim ca toti soferii de la RATB sa fie multumiti cu salariul pe care il primesc astfel incat sa dedice timpul liber odihnei pentru a preveni accidentele si unei activitati suplimentare pentru a castiga o suma", a punctat ea.

Proiectul conform caruia RATB va fi transformata in societate comerciala se afla pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti de joi.

Dupa anuntul privind aceasta schimbare, Mihai Tranca, vicepresedinte Sindicatul Soferilor din RATB, a declarat pentru Digi24 ca vor urma scumpiri pentru calatori si concedieri in randul regiei.

Despre scumpirea pentru calatori nu s-a discutat in sedinta de la Primarie, insa Vasile Petrariu, liderul sindicatului majoritar din RATB, a tinut sa linisteasca angajatii ca nu vor avea loc concedieri.

"Vreau sa asigur pe toti cei care au prezentat in mod tendentios aceasta reorganizare a RATB ca nu este egala cu privatizarea RATB. Este o formula legala. Este o obligativitate a legistalatiei nationale si europene.

In discutiile pe care le-am avut am reusit sa prindem in acest proiect acea garantie ca salariatii regiei vor fi preluati in integralitate in structura noii societati comerciale, ca drepturile lor nu vor fi afectate. Contractul colectiv de munca va fi preluat asa cum este in momentul de fata cu toate drepturile", a declarat Petrariu.

Cu toate acestea, chiar daca in randurile soferilor nu vor exista concedieri, situatia personalului auxiliar este incerta, in conditiile in care Gabriela Firea tocmai a anuntat ca vrea sa inlocuiasca toate cabinele in care se vand bilete cu automate.

"Se lucreaza la toata documentatia si in scurt timp vom anunta si lansarea acestui program asa cum in acest moment se lucreaza la studiul de fezabilitate pentru inlocuirea tuturor cabinelor in care se vand tichete cu aparate electronice de vanzare a tichetelor de calatorie", a declarat Gabriela Firea, fara a preciza ce se va intampla cu personalul angajat in clipa de fata sa vanda bilete.

"Va informez ca suntem in procedura de modernizare a statiilor de autobuz si de tramvai. Nu ma multumeste absolut deloc cum arata si cred ca nu sunt in masura sa multumeasca vreun calator. Au un aspect deplorabil pur si simplu. Statiile trebuie sa fie si ele modernizate si sa asigure atat confort, cat si protectie cand este foarte cald sau ninge si sa fie si o sursa de informare a calatorului cu privire la traseu si la orele la care ajung autovehiculele in statie", am mai spus Firea.

Primarul Capitalei a anuntat cu aceasta ocazie ca a fost ales castigatorul licitatiei pentru achizitionarea celor 400 de autobuze noi, care costa cate 250.000 de euro bucata..

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Firea RATB societate comerciala, #Firea conducte vechi RADET , #primar Bucuresti
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
NEVOI URGENTE DE OLGUTE era si la transport urban si totul
Poza bum
bum
rank 5