Medicii demisionari de la Colentina, despre intalnirea cu Firea si ce se poate face in Romania. Si prima reactie a managerului Silvi Ifrim

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 22:31
9851 citiri
Medicii demisionari de la Colentina, despre intalnirea cu Firea si ce se poate face in Romania. Si prima reactie a managerului Silvi Ifrim
Foto: Captura Realitatea TV

Intalnirea celor doi medici demisionari de la Spitalul Colentina cu primarul Gabriela Firea a fost una "buna", dar care nu a schimbat nimic in cazul lor, au povestit doctorii marti seara.

De "Laptele si mierea" promise de Firea se vor bucura insa colegii lor, cei care raman in continuare in spital, spun Ionut Gobej si Dorin Bica. Intr-o prima reactie de la demisia lor, managerul Sivil Ifrim i-a acuzat pe cei doi ca mint.

"Am fost invitati la Primarie, unde doamna Firea ne-a acordat un timp pretios din timpul dansei, doua ore. Discutia a fost buna", a declarat la Realitatea TV, marti seara, medicul Ionut Gobej. "Am avut informatii ca nu au ajuns informatiile exacte la dansa, a parut ca intelege in al 12-lea ceas. Noi am spus tot timpul ca nu putem reveni asupra deciziei, pentru ca nu e normal", a completat Gobej.

Ionut Gobej, caruia edilul Capitalei i-a oferit posibilitatea de a asigura interimatul sectiei de Neurochirurgie de la Colentina, a refuzat, afirmand ca procesul de selectie a unui nou sef al acestei sectii este in toi si ca foarte curand va fi anuntat si castigatorul. Practic, a spus el, ar fi seful sectiei doar vreo doua saptamani.

"Propunerea (primarului Firea - n. red.) e cel putin bizara", a mai spus el. "Cred ca doamna Firea nu a avut toate elementele cand a propus", a mai afirmat medicul.

Silvi Ifrim: Mint. In orice caz, nu spun adevarul

Managerul spitalului, Silvi Ifrim, s-a alaturat discutiei, afirmand, inainte de toate, ca medicii "mint" cand vorbesc despre lipsurile sau problemele cu care se confrunta spitalul.

"Da, mint, in orice caz nu spun adevarul", a declarat managerul numit de Gabriela Firea la conducerea spitalului Colentina la inceputul acestui an.

"Sunteti invitatii mei sa veniti si sa discutam cu documentele", a mai spus Ifrim, completand ca la Colentina, contrar celor spuse de cei doi medici, "se lucreaza, se opereaza" si ca "nu asa se discuta".

In tot acest scandal, Ifrim se considera o victima: "Din 16 ianuarie a inceput aceasta batalie impotriva mea (...) Sunt multe probleme la Colentina pe care si eu le-am mostenit, pe mine nu ma intreaba nimeni. Ce as fi putut sa fac eu mostenind structura pe care am mostenit-o si problemele? Sa va arat documentele".

"Este un dialog despre toate neimplinirile" celor doi, a mai spus Ifrim in scurta interventie telefonica.

Medicul Gobej i-a reprosat incapacitatea de a rezolva problemele in opt luni, in contextul in care primarul Firea a spus ca le va solutiona in "cateva saptamani". "Au trecut 8 luni si am avut o intalnire cu doamna Firea, care a zis ca va rezolva aceste probleme in cateva saptamani. Ori e ceva incoerent in problemele expuse, ori dvs. ati avut o problema sau incapacitatea manageriala sa rezolvati problemele de personal. Doamna Firea a promis ca se va rezolva, ca va curge lapte si miere".

Una dintre problemele de care a amintit medicul este lipsa huselor pentru microscop, necesare in operatii. Desi medicul sustine ca acestea, desi nu sunt scumpe, 50 de lei bucata, nu exista, managerul il contrazice, spunand ca ele exista in spital.

"Daca ati fi facut referatul, ati fi avut-o", a replicat Ifrim. Medicul Gobej, care in tot acest timp continua operatiile, sustine insa ca a facut nu unul, ci 18 referate, ultimul in urma cu doua saptamani.

Tot el afirma ca i s-a transmis ca referatele trimise nu sunt corecte, dar sustine ca niciodata pe sectie nu a existat un model.

"Fiecare zi petrecuta de dvs. in spital e in detrimentul pacientilor nostri", i s-a adresat Gobej lui Ifrim, inainte ca aceasta sa paraseasca brusc emisiunea.

Sectia de la Colentina, una dintre putinele din lume la acest nivel. Le poti numara pe degete

In ciuda promisiunilor Gabrielei Firea, medicii sustin ca nu vor reveni asupra demisiei. Asta chiar daca sectia de la Colentina e singura din tara la acest nivel si una dintre cele foarte putine din lume, "pe care le poti numara pe degete". "Se poate construi, noi am dovedit-o. O sa ne odihnim un pic, o sa ne strangem toate energiile sa construim ceva nou, care va fi cel putin la fel de bun ca ce am construit in Colentina.

Noi suntem tineri, ambitiosi. Nu am niciun regret ca ne-am intors in Romania si am facut acest proiect. Lucruri pozitive se pot intampla si in Romania", a conchis intr-o nota pozitiva Ionut Gobej.

"Daca exista bunavointa, intelegere, spirit de echipa, dorinta de a crea, atunci orice este posibil", a mai afirmat medicul.

De altfel, cu un nou manager, spitalul poate prospera, spune si Dorin Bica, afirmand ca cei ramasi in sectia Neurochirurgie sunt oameni extrem de valorosi. "Noi am antrenat acesti oameni sa fie de top. Lelia Iliescu (propunerea lor pentru postul de director medical interimar al spitalului - n. red.) e un anestezist care trezeste pacientii pe masa, cand sunt operati pe creier", afirma el.

"Sunt antrenati in Romania. Se poate perfomanta de top si venind din Romania", mai spune medicul, completand ca "In Franta nu aveam cariere, ne-am facut rezidentiatul. Am plecat cu gandul de a ne intoarce. Planul asta de la Colentina (sectia de Neurochirurgie de top - n. red.) e de 10 ani in capul meu".

"Nu am pierdut un job oarecare", a conchis Bica.

Citeste si Ce spune conducerea spitalului Colentina, dupa demisia celor doi neurochirurgi si vezi Mesajul Aliantei Medicilor pentru neurochirurgii demisionari de la Colentina: Respect, baieti!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#medici demisie Colentina Firea, #intalnire Firea medici demisie, #medici Colentina manager, #manager Colentina medici mint , #primar Bucuresti