Firea raspunde dupa ce Nicusor Dan a amenintat-o cu referendum pentru demitere

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 08:46
8435 citiri
Firea raspunde dupa ce Nicusor Dan a amenintat-o cu referendum pentru demitere
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a comentat, duminica seara, faptul ca Nicusor Dan a spus ca ia in calcul convocarea unui referendum pentru demiterea ei, la finalul primului an de mandat.

"Daca nu ar fi de plans ar fi chiar de ras. Cine doreste sa organizeze un referendum pentru suspendarea mea? Exact omul care a venit cu maxime garantii ca salveaza Bucurestiul si, de fapt, nu a facut altceva in cinci luni de zile decat sa saboteze Capitala.

In primul rand, este cel mai absent - daca poate fi formulata o astfel de sintagma - consilier general. Nu stiu cum poate sa salveze o institutie, un oras sau o tara, chiulind de la dezbateri, chiulind de la propunerile care se fac in Consiliul General, iar prin colegii domniei sale sa boicoteze toate proiectele bune pentru Capitala", a declarat Firea la Antena 3.

Edilul a sustinut ca Nicusor Dan si colegii sai din Consiliul Bucuresti lipsesc "cam jumatate din timp" de la sedinte.

"Din cei 15 consilieri generali, daca vin 7-8, maxim 9 la sedinte. In schimb, din aceasta absenta, eu inteleg ca, de fapt, stau mai mult pe Facebook si spun lucruri total neadevarate", a adaugat Gabriela Firea.

Nicusor Dan a acuzat ca, printre altele, primarul Capitalei a alocat eronat cateva milioane de euro (care s-au intors la buget), ca nu a rezolvat problema traficului rutier, dar si ca in primele luni ale mandatului sau RADET a intrat in insolventa.

Firea a sustinut ca toate acuzatiile pe care i le-a adus Nicusor Dan sunt "minciuni sfruntate" si a mentionat ca isi va lua "toate masurile" pentru a restabili adevarul.

"Un ONG sponsorizat din afara tarii, care a mintit bucurestenii ca vrea sa ii salveze, acum nu participa cu nimic la mai binele bucurestenilor si pacaleste Romania ca vrea sa salveze tara nu are cum sa castige niciodata in fata unui om sau unor oameni, unei echipe care munceste de dimineata pana noaptea in folosul bucurestenilor si al romanilor", a mai declarat primarul general.

Firea a enumerat si proiectele despre care sustine ca USB le-a boicotat in CGMB: programul prin care sa se cumpere prin SEAP aparatura prin care sa fie modernizate spitalele si cabinetele medicale scolare, consolidarea cladirilor cu risc seismic, acordarea unei burse de 500 de lei pentru studentii care stau in gazda la persoane varstnice pe care le ajuta sau care dau meditatii, sprijinirea micilor antreprenori.

"In chestiunea RADET se dorea sa fie tema de campanie ca din doua in doua zile sa fim amenintati toti cei care locuim in Bucuresti ca nu se mai livreaza apa calda si caldura. Am demontat acest plan diabolic si RADET a intrat in procedura de insolventa ca o garantie ca se va aproba un plan de restructurare a acestei companii intr-un termen rezonabil", a adaugat ea.

"Atata nepricepere si rea vointa ca la domnul Nicusor Dan eu nu am vazut", a conchis Gabriela Firea.

Amintim ca duminica, liderul Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, a prezentat o analiza a activitatii Primariei Generale, la cinci luni de la preluarea mandatului de catre Gabriea Firea si a anuntat ca USR ia in calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general al Capitalei, la finalul primului an de mandat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Firea referendum Nicusor Dan, #Nicusor Dan referendum demitere Firea, #referendum demitere Firea , #primar Bucuresti