Noul logo al Capitalei a fost validat, dar nu e deloc potrivit - sondaj Ziare.com

Vineri, 12 Mai 2017, ora 18:54
4190 citiri
Noul logo al Capitalei a fost validat, dar nu e deloc potrivit - sondaj Ziare.com
Foto: Primaria Capitalei

De o saptamana, Bucurestiul are un nou logo, ales dupa un scandal neasteptat.

Logo-ul desemnat initial castigator a fost descalificat, din cauza acuzatiilor de plagiat. S-a stabilit ca era prea asemanator cu cel al orasului Taipei.

Al doilea situat, in ordinea votului, este cel gandit de Alexandru Mihai Nenciu, desemnat in final victorios.

Iar vineri seara PMB a anuntat ca acesta a fost validat.

"Decizia juriului privind castigatorul concursului pentru realizarea unui logo reprezentativ pentru municipiul Bucuresti a ramas definitiva, dupa ce lucrarea aleasa a fost expusa public de catre organizatori timp de o saptamana, interval in care puteau fi formulate sesizari privind originalitatea acesteia sau similitudinea cu alte logo-uri existente", transmite Primaria Capitalei intr-un comunicat remis Ziare.com.

O alegere deloc buna, considera cititorii Ziare.com, care au participat la un sondaj in acest sens.

Dupa o saptamana de vot, 46,75% dintre cei peste 2.400 de cititori Ziare.com care au votat au sustinut ca noul logo al Capitalei nu e deloc potrivit. 23,61 % dintre votanti sunt de parere ca se putea si mai bine.

"Mi-e indiferent" au replicat 17,57% dintre cei care au votat, in timp ce 2,50 au bifat optiunea "nu stiu/nu raspund".

Doar 9,57% dintre respondenti considera ca noul logo, care reuneste, potrivit creatorului sau, elemente din 4 edificii considerate reprezentative pentru Bucuresti, Ateneul, Palatul CEC, Arcul de Triumf si Arena Nationala, este unul "reprezentativ".

In concluzie, noul simbol al Bucurestiului place unui procent foarte mic dintre cei chestionati.

Dar cum s-a ajuns la aceasta situatie?

In primul rand, gresit a fost felul in care s-a ales un logo de o astfel de importanta. "Proiectul nu trebuia sa existe, nu in forma de free pitch. Nu un proiect de amploarea si impactul acesta", a declarat pentru Ziare.com Eugen Erhan, doctorand la Universitatea Nationala de Arte, licentiat al Facultatii de Arte Decorative si Design, cu un master in Arte Vizuale, in prezent graphic designer independent printre ai carui clienti se afla Universitatea din Geneva, dar si Bitdefender.

"Problema acolo e una de management, mai degraba. Chiar nu vad cum ar fi putut iesi ceva OK, in conditii de free pitch, pe un proiect atat de complex", a mai spus acesta.

Potrivit sau nu, noul simbol al Capitalei va fi recompensat cu un premiu de 50.000 de lei (brut), suma reprezentand cesionarea exclusiva a drepturilor de autor, nelimitata in timp si spatiu, pe orice suport material si in toate modurile.

Amintim ca juriul care a votat pentru noul logo al Capitalei a fost format din:

- primarul general al Capitalei, Gabriela Firea

- prof. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Romane, sectia de Arte, Arhitectura si Audiovizual

- Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti

- Anca Boeriu, lector la departamentul Grafica al UNARTE

- Dr. Vladimir Nicula, lector Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu

- Ioana Ciocan, vicepresedinte Uniunea Artistilor Plastici

- Dochita Zenoveiov, brand innovator, "INOVEO"

- Bogdan Naumovici, publicitar

- Corina Vintan, managing partner "Links Associates"

- Mirel Palada, sociolog (fost purtator de cuvant in Guvernul Victor Ponta)

Iar Primaria Capitalei merge mai departe cu astfel de concursuri, in urma cu cateva zile anuntand o noua competitie, legat de cum ar trebui sa arate intrarea in Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#nou logo Bucuresti pareri, #nou logo Bucuresti sondaj, #nou logo Bucuresti reprezentativ, #scandal plagiat logo Capitala , #primar Bucuresti