Poate fi demisa doamna Firea prin referendum?

Luni, 05 Iunie 2017, ora 21:15
8735 citiri
Poate fi demisa doamna Firea prin referendum?

Dupa un an de mandat, in care timp nu observ sa se fi rezolvat nici traficul infernal din Bucuresti, nici transportul in comun deficitar, nici starea deplorabila a spitalelor, nici reabilitarea seismica, nici igienizarea, nici starpirea gandacilor si a sobolanilor, nici parcarile promise, nici depoluarea orasului, doamna Gabriela Firea a reusit sa-si puna bucurestenii in cap.

Initiativele neinspirate privind un logo de neinteles, benzile unice care au esuat la prima proba, concursul pentru cel mai frumos balcon si cea mai ciudata fatada, plus ciudata dorinta a primarului general de a prelua gestionarea liniei de centura sau a metroului, ca si cum n-ar avea destule pe cap, toate au discreditat-o si mai rau pe preferata scrutinului de acum un an.

Exasperati, unii din bucuresteni pun problema demiterii primarului general, al consiliului general si primarilor de sector. Primul hop: sunt necesare vreo 443.000 de semnaturi, iar pentru strangerea lor, initiatorii si-au propus montarea unui cort in piata Unirii.

Al doilea hop: pentru cortul necesar semnaturilor in vederea demiterea primarului general este necesara autorizatia primariei, adica a primarului general. Daca eram in locul doamnei Firea, nu pregetam o clipa, eliberam autorizatia, ca sa demonstrez ca sunt om dintr-o bucata si nu mi-e teama de demitere.

Al treilea hop: doamna Firea nu pare om dintr-o bucata, ii e teama de demitere, iar primaria a dat raspus negativ pe motiv ca "legislatia nu prevede clar o modalitate pentru strangerea de semnaturi in vederea referendumului de demitere".

Al patrulea hop: desi n-am ajuns inca la al patrulea, legea prevede ca, dupa strangerea semnaturilor, prefectul capitalei va trebui sa hotarasca asupra referendumului, dupa ce analizeaza temeinicia celor solicitate. Iar prefect al capitalei este fostul prefect al Ilfovului, un domn din zona sotului doamnei Firea.

Daca acesta este de acord, cere guvernului declansarea referendumului. Nu stiu daca guvern inseamna Grindeanu, sau inseamna Dragnea. Acesta din urma ar putea fi al cincilea hop.

Dar sa nu ne gandim asa departe, deocamdata suntem la primul hop, la cortul pentru strangerea semnaturilor a carui instalare doamna primar general a respins-o pe motivul neclar pe care l-am aratat.

Daca nici pana miercuri nu obtin autorizatia, organizatorii pretind ca vor invoca abuzul primarului general, vor instala cortul fara aprobare si vor incepe strangerea semnaturilor.

Este posibil, iar daca doamna Firea n-a facut decat sa-i enerveze si mai mult pe bucurestenii deja furiosi n-am nicio indoiala ca evenimentele se indreapta chiar impotriva ei. Se pare ca n-a invatat nimic din patania lui Victor Ponta, care era sa castige alegerile prezidentiale in 2014, dar le-a pierdut numai pentru ca a enervat diaspora, a infuriat-o si a declansat un tsunami in randul romanilor.

In opinia mea, Gabriela Firea nu se lasa pana nu declanseaza un uragan in randul bucurestenilor, ceva de genul celui care, la nivel national, l-a maturat pe Ponta din fruntea guvernului.

N-am nicio indoiala ca, daca nu elibereaza urgent autorizatia pentru instalarea cortului, nemultumirile bucurestenilor la adresa primariei au tendinta sa se transforme in furie.

Nu stiu pe ce conteaza primarul general cand ii sfideaza astfel pe bucuresteni. Poate pe sprijinul nemijlocit al liderului PSD, pe care il lauda si caruia ii inchina temenele cu orice ocazie, desigur pentru ca si acesta s-o sustina la nevoie, pe baza de reciprocitate. Cred insa ca, daca declanseaza furia bucurestenior, apoi n-o poate stapani nici Dragnea, asa cum Ponta n-a stapanit furia romanilor.

Poate isi inchipuie ca slabiciunile opozitiei vor fi un avantaj pentru PSD in cazul unor noi alegeri. Nu stiu de ce, am senzatia ca, in faza la care am ajuns, bucurestenii sa nu conteze nici pe PSD, nici pe opozitie. Este mai mult decat semnificatiuv logo-ul nemultumitilor: "Bucuresti fara ei".

Fara cine? Poate fara PSD, poate si fara opozitie. Sa vina ziua alegerilor, sa apara candidatii. Dupa ce s-au saturat de primarii de dreapta din trecut, de mai recentul "independent de stanga" Oprescu si de pesedista Firea, nu exclud ca bucurestenii sa voteze din toata inima un independent adevarat.

Nu exclud chiar unul din echipa Ciolos, care in opinia mea avea oameni de valoare si nu stii niciodata de unde sare iepurele. Dar, pana acolo, avem de trecut cateva hopuri.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#referendum demitere Firea, #Firea primar Bucuresti , #primar Bucuresti