Primaria Capitalei este acuzata ca a blocat o traditie veche de zeci de ani. Ce spune institutia

Joi, 25 Mai 2017, ora 18:51
4620 citiri
Primaria Capitalei este acuzata ca a blocat o traditie veche de zeci de ani. Ce spune institutia
Foto: Facebook/Primaria Municipiului Bucuresti

Primaria Capitalei a fost acuzata ca a interzis o traditie veche de zeci de ani, si anume desfasurarea pe carosabil a Paradei Absolventilor de licee.

In replica, Primaria Capitalei sustine ca nu a blocat desfasurarea evenimentelor, ci doar a cerut sa se desfasoare pe trotuar, fara a bloca traficul rutier si pietonal si respectand regulile de circulatie rutiera.

Mai exact, joi dimineata, sute de elevi de la Colegiul National Ion Luca Caragiale au defilat pe trotuarul de pe Calea Dorobantilor, fara sa intre pe carosabil, asa cum s-a intamplat in ultimii 48 de ani. Directoarea institutiei nu s-a aratat deranjata de decizia Primariei.

"Cred ca si Primaria Capitalei are suficiente probleme pe cap. Oricum, sunt optimista in ceea ce priveste decizia pe care o va lua doamna Firea, chiar daca va trebui sa defilam pe trotuar", spunea directorul Colegiului National Ion Luca Caragiale, Andreia Mihaela Beatrice Bodea, miercuri seara, inainte de defilare, pentru Romania Libera.

Vineri dimineata urmeaza ca elevii Colegiului National Gheorghe Sincai sa defileze, si tot pe trotuar. "Este o aberatie. Asa ceva nu s-a mai intamplat", a spus directorul colegiului Silvia Musatoiu.

Cum explica Primaria decizia luata

Joi dupa amiaza, Primaria Capitalei a transmis, intr-un comunicat remis Ziare.com, cateva precizari, sustinand ca nu este adevarat ca nu ar fi autorizat paradele, ci doar ca a solicitat sa aiba loc pe trotuar, asta in conditiile in care pentru a merge pe trotuar nu ai voie de autorizatie.

Primaria transmite ca cei de la Colegiul National Gheorghe Sincai au solicitat organizarea evenimentului denumit "Parada Absolventilor Colegiului National Gheorghe Sincai, promotia 2017" pentru data de 26 mai, intre orele 08.00-09.30, pe traseul: Colegiul National Gheorghe Sincai - Calea Serban Voda - Piata Unirii (trotuarul adiacent Hotelului Horoscop) - Bd. Dimitrie Cantemir - Colegiul National Gheorghe Sincai punct final.

In document se arata si ca cei de la Colegiul National Ion Luca Caragiale au solicitat organizarea evenimentului Parada Absolventilor pentru data de 25 mai, intre orele 09.00-09.30, pe traseul: Calea Dorobantilor, din fata Restaurantului Perla - Piata Dorobantilor - str. Roma - Colegiul I. L. Caragiale.

"Facem precizarea ca reprezentantii Comisiei de analiza si avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice din cadrul PMB nu au blocat desfasurarea celor doua evenimente, ci doar au solicitat organizatorilor ca, in acest an, deplasarea participantilor sa se desfasoare pe trotuar, fara a bloca traficul rutier si pietonal, respectand regulile de circulatie rutiera. Solicitarea comisiei a venit in conditiile in care cele doua evenimente urmau sa aiba loc in zile lucratoare, la ore la care traficul rutier inregistreaza valori crescute", a transmit Primaria.

Reprezentantii institutiei au precizat ca din cadrul Comisiei de analiza si avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice fac parte, pe langa reprezentanti ai directiilor de specialitate din cadrul PMB, si reprezentanti ai: Politiei Capitalei, Brigadei Rutiera, Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti si Politiei Locala a Municipiului Bucuresti.

"Precizam ca Primaria Municipiului Bucuresti, prin Comisia de analiza si avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice, a avizat, de asemenea, si Paradele Absolventilor pentru Colegiul National de Informatica, Tudor Vianu si Liceul Teoretic C.A. Rosetti, cu respectarea prevederilor specificate si agreate in protocoalele privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice", au punctat reprezentantii primariei.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Parada Absolventilor liceeni, #Parada Absolventilor liceu , #primar Bucuresti