Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primaria Capitalei vrea sa dea ajutoare si familiilor monoparentale: Sotia unui arestat preventiv ar putea primi chiar si 1.200 de lei

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 14:43
6363 citiri
Primaria Capitalei vrea sa dea ajutoare si familiilor monoparentale: Sotia unui arestat preventiv ar putea primi chiar si 1.200 de lei
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Primaria Capitalei vrea sa acorde un ajutor financiar lunar intre 300 de lei si 1.200 de lei pentru familiile monoparentale care au domiciliul sau resedinta in Bucuresti, inclusiv in cazul in care unul dintre parinti este arestat preventiv pentru mai mult de 30 de zile.

Potrivit proiectului de hotarare, ajutorul financiar se acorda doar prin virament bancar, in fiecare luna, de catre Directia Generala de Asistenta Sociala, familiilor in care exista un singur parinte, care figureaza la DGASPC de sector ca beneficiar al alocatiei de intretinere a familiei monoparentale.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, persoana singura trebuie sa fie necasatorita, vaduva sau divortata sau sa se afle in situatia in care sotul a fost declarat disparut sau este arestat pe o perioada mai mare de 30 de zile.

De asemenea, mai beneficiaza de ajutor persoana singura care are 18 ani si se afla intr-una dintre celelalte situatii, ori a fost numita tutore sau i s-au dat in grija unul sau mai multi copii si este necasatorita, vaduva sau divortata.

Care sunt sumele

Astfel, pentru familia monoparentala al carei venit mediu lunar pe membru este de pana in 200 de lei inclusiv se acorda:

  • 300 de lei pentru familia cu un copil
  • 600 de lei pentru familia cu doi copii
  • 900 de lei pentru familia cu trei copii
  • 1.200 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii

Pentru familia monoparentala al carei venit mediu lunar pe membru este intre 201 si 530 de lei inclusiv se acorda:

  • 200 de lei pentru familia cu un copil
  • 400 de lei pentru familia cu doi copii
  • 600 de lei pentru familia cu trei copii
  • 800 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii

Dosarul cu actele necesare, respectiv cererea tip, declaratia privind componenta familiei, extrasul de cont si adeverinta emisa de organele fiscale prin care se atesta lipsa datoriilor la bugetul de stat sau local se depune la DGASPC de sector.

Ajutorul financiar se acorda incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

Cati beneficiari sunt si care e impactul financiar

"Conform datelor statistice furnizate de DGASPC de sector, in anul 2017, trimestrul II, figurau ca beneficiari ai alocatiei pentru sustinerea familiei in Bucuresti un numar de 406 familii.

Apreciem faptul ca efortul bugetar lunar este in medie de 253.750 de lei pe luna, respectiv de 487.200 de lei pe luna maxim in cazul in care toate cele 406 familii monoparentale ar avea venituri oe membru de familie de pana la 200 de lei pe luna si patru sau mai multi copii", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Pe de alta parte, consilierii generali au aprobat, in sedinta din 18 mai, proiectul de hotarare prin care Primaria Capitalei va acorda, prin Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucuresti, un stimulent de 1.500 de lei net fiecarui cuplu de tineri casatoriti, cu conditia ca cel putin unul dintre soti sa fie la prima casatorie si cel putin unul dintre ei sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti.

De asemenea, in 8 iunie a fost aprobat si proiectul de hotarare care prevede acordarea unui stimulent financiar in valoare de 2.500 de lei pentru copiii nou-nascuti, cu conditia ca unul dintre parinti, cel putin, sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti, iar copilul sa se fi nascut intr-una dintre maternitatile din Capitala.

In sedinta din 19 iulie, CGMB a aprobat acordarea unui ajutor financiar de 1.000 de lei lunar pentru copiii de pana in 18 ani cu handicap, cu conditia ca cel putin unul dintre parinti sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti, iar in sedinta din 30 august consilierii generali au aprobat proiectul de hotarare privind acordarea unui ajutor financiar lunar de 500 de lei pentru adultii cu handicap.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Firea ajutoare familii monoparentale , #primar Bucuresti