Primarul Firea vrea o societate comerciala pentru constructia de locuinte. Ciucu acuza "pandelizarea" Capitalei

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 17:39
5312 citiri
Primarul Firea vrea o societate comerciala pentru constructia de locuinte. Ciucu acuza "pandelizarea" Capitalei
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Primarul general Gabriela Firea vrea sa infiinteze o societate comerciala care sa se ocupe cu constructia de locuinte gestionate de primarie, proiectul aflandu-se pe ordinea de zi a sedintei de consiliu saptamana viitoare. Liberalii critica intentiile edilului social-democrat si sustin ca exista interese ascunse.

Pe ordinea de zi a sedintei CGMB din data de 21 septembrie figureaza mai multe propuneri controversate ale primarului general, printre care si cea de infiintare a unei societati comerciale in scopul construirii de locuinte.

In motivare, primarul general face referire la deficitul care la nivelul Capitalei este de circa 200.000 de locuinte.

"Prin infiintarea unei societati comerciale, Municipiul Bucuresti doreste sa rezolve o problema majora sociala, cu care o parte dintre locuitori se confrunta de o perioada lunga de timp. Locuintele care urmeaza a fi construite vizeaza atat categorii de populatie defavorizate, cu venituri modeste, care nu permit acestora inchirierea sau achizitionarea de pe piata imobiliara a unei locuinte, cat si posibilitatea valorificarii unei parti din acestea prin inchiriere si vanzare.

Legea Administratiei Publice Locale permite Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa hotarasca asupra participarii cu capital sau cu bunuri, in numele si in interesul colectivitatilor locale pe care le reprezinta, la infiintarea, functionarea si dezvoltarea unor organisme prestatoare de servicii publice si de utilitate publica de interes municipal, in conditiile legii", mai sustine Gabriela Firea.

Una dintre formularile care dau de banuit este aceea ca de aceste locuinte vor putea beneficia si "alte categorii de persoane stabilite de Consiliul General", fara sa se faca alte precizari, iar cei care stiu cate abuzuri s-au facut la RA-APPS se gandesc ca exista si intentii ascunse.

In plus, primarul general a mai trecut pe ordinea de zi si alte proiecte care ridica semne de intrebare.

Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL, spune ca Firea propune astfel "pesedizare si pandelizare pe toata linia", alegand ca model de guvernare pentru Bucuresti modelul "Voluntari", localitate unde primar este Florentin Pandele, sotul edilului Capitalei.

"Ce a facut Pandele la Voluntari vrea sa faca si Firea la Bucuresti! Gabriela Firea, mana in mana cu Tudorache, primarul Sectorului 1, vor sa faca SRL-uri pentru a evita procedurile de achizitii publice si pentru a incredinta direct lucrari catre aceste SRL-uri ale Primariei Generale si Primariei Sectorului 1, controlate de ei.

Pe acelasi model de pedeserizare folosit si de primarul Voluntariului, Florentin Pandele. Din cate am inteles, Curtea de Conturi a finalizat raportul de audit la Primaria Voluntari si machiavalacurile lui Pandele, din aceeasi categorie - SRL-uri ale Primariei - sunt cu probleme. Raportul nu este inca public, il asteptam si publicat.

Acesta este reteta clasica a PSD cand vrea sa controleze, departe de ochii presei, ONG-urilor si ai cetatenilor implicati, afaceri cu banii statului: creaza diferite entitati, le aloca sume, marunteste, mizand pe o mai slaba capacitate de monitorizare a acestora, atentia noastra fiind pe Primarie si nu pe multele structuri statelit.

Acest model de guvernare este importat direct din Voluntari. Nu luam ca referinta orase europene moderne (Berlin, Viena, Barcelona etc.), noi invatam de la Voluntari", a postat, vineri, pe Facebook Ciprian Ciucu.

Liberalul a facut referire la punctele 6,12,13 si 14 de pe ordinea de zi, care prevad infiintarea de diverse SRL-uri.

"Anticipand, Firea iar va iesi si va zice ca PNL se opune constructiei de locuinte sociale sau pentru diferite categorii de populatie. Va minti, nu este asa. Ne opunem modului prin care astfel de obiective, poate legitime, sunt folosite pentru pusculita pesedistilor.

E datoria mea de Consilier general sa semnalez aceste lucruri si va anunt de pe acum ca va fi o sedinta cu scantei. Mai ales ca veti avea surprize si in legatura cu RADET, subiect pe care voi reveni mai tarziu, pentru a nu minimaliza ceea ce am astazi sa va spun", a mai scris Ciprian Ciucu, fara sa dea detalii suplimentare.

C.B.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Firea SRL constructie locuinte, #Ciucu Firea SRL locuinte , #primar Bucuresti