Scandal cu bataie la Primaria Capitalei. Firea a plecat din sedinta sa vorbeasca la Antena 3 si acuza USR ca a adus oameni care au lovit politistii

Joi, 08 Iunie 2017, ora 13:28
22619 citiri
Scandal cu bataie la Primaria Capitalei. Firea a plecat din sedinta sa vorbeasca la Antena 3 si acuza USR ca a adus oameni care au lovit politistii
Foto: Facebook/Initiativa Prelungirea Ghencea

Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti a inceput, joi, cu scandal si chiar cu bataie. Trei politisti locali au ajuns la spital, dupa cum a anuntat primarul Gabriela Firea.

Problema a aparut cand mai multe persoane au venit la Primarie sustinand ca au trimis emailuri sa participe la sedinta consiliului, dar nu au fost lasate sa intre de catre paznic.

Despre aceste persoane, primarul general a sustinut, la Antena 3, ca sunt aduse de consilieri ai USR. La inceputul interventiei de la Antena 3, edilul a anuntat ca un politist local a fost lovit cu un obiect contondent si ca a fost dus la spital, iar dupa cateva minute a spus ca, de fapt, sunt trei politisti locali dusi la spital.

Iata cum s-au desfasurat evenimentele:

In jurul orei 12:00, inainte de inceperea sedintei, cativa oameni au venit la sediul primariei incercand sa intre la sedinta si sustinand ca au facut cerere pe email. Paznicul le-a transmis ca nu ii poate lasa sa intre si ca va veni cineva sa discute cu ei pe acest subiect. Dupa cateva minute de cand sedinta deja incepuse, una dintre persoanele care doreau sa intre a spus ca nu este normal ce se intampla, pentru ca a cerut sa ia cuvantul pentru primul proiect aflat pe ordinea de zi si, daca nu este lasata sa intre, acel proiect va fi si votat.

Au urmat cateva minute de negocieri intre oamenii prezenti si paznic si, apoi, acestia au putut sa intre in sala de sedinta. Unul dintre consilierii USR, care filma sedinta, a spus ca acesti oameni trebuie lasati sa intre in sedinta, pentru ca au facut cereri de acum cateva zile.

Consilierii generali se aflau in pauza cand la intrarea in sala de sedinta a izbucnit din nou un scandal si cateva persoane s-au imbrancit si politistii locali au fost raniti.

Dupa reluarea sedintei de consiliu Gabriela Firea a parasit sala, intrand in direct prin telefon la Antena 3. In locul sau s-a asezat viceprimarul Aurelian Badulescu.

"Au lovit cu un obiect contodent un politist local. Am chemat ambulanta si este in stare destul de serioasa. Sunt oameni adusi de consilierii USR", a spus edilul, precizand ca in salara erau deja 30 de persoane care facusera cereri sa participe la sedinta consiliului.

"Au mai venit inca 20 de persoane in frunte cu consilieri din partea USR si doua institutii media care au fortat intrarea, au lovit politistii locali, au patruns ilegal peste noi in sedinta.

Au adus inca 20 asa zisi cetateni independeti, de fapt sunt ONG-uri afiliate USR-ului. Vom face plangere penala. Cei 30 de cetateni care erau in sala au solicitat in scris sa vina. Mi se pare incredibil ca un partid politic sa vina cu 20 de persoane sa forteze intrarea intr-o institutie publica", a continuat Firea.

Dupa cateva minute de discutie, primarul a spus ca trei politisti locali au fost loviti si au ajuns la spital.

"Vom face plangere si vom mentiona care sunt consilierii USR. Din nefericire erau si doua institutii de presa. Reporteri care au ajuns sa sa smulga usa din tatani. (...) Trei politisti locali loviti, care au fost dusi la spital. Nu a venit jandarmia. Suntem noi si acesti oameni certati cu legea doar pentru ca am deranjat niste oameni care au facut milioane de euro pe seama primariei. Vom face plangeri penale", a mai spus Firea.

Tot in interventia de la Antena 3, Firea a spus ca a fost amenintata si ca i s-a transmis ca nu va fi lasata sa isi faca treaba, pentru ca a deranjat anumite grupuri de interese.

Ziare.com a contactat serviciul de Ambulanta Bucuresti pentru a afla cate persoane au fost ranite in urma incidentului din primarie. Managerului Serviciului de Ambulanta Bucuresti, Alis Grasu, ne-a declarat ca un echipaj de ambulanta a preluat si transportat la spital o persoana care fusese lovita cu o umbrela in piept.

Reprezentantii ISU Bucuresti Ilfov au declarat pentru Ziare.com ca un singur echipaj SMURD a fost trimis la Primaria Capitalei, dar ca in jurul orei 14:00 nu existau informatii daca paramedicii au si transportat vreo persoana ranita la spital.

UPDATE 16:40 - Cei trei politisti locali raniti in urma altercatiei de la Primaria Generala au fost trasportati la Spitalul Universitar de Urgenta. Dr. Dorin Ionescu, directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenta, a declarat pentru News.ro ca cei trei au suferit contuzii usoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#scandal sedinta Primaria Capitalei, #scandal sedinta consiliu Bucuresti , #primar Bucuresti