Si Prefectura il ataca pe primarul Sectorului 5, care n-a inchis scolile si il critica pentru ca n-a deszapezit

Vineri, 23 Martie 2018, ora 17:49
4258 citiri
Si Prefectura il ataca pe primarul Sectorului 5, care n-a inchis scolile si il critica pentru ca n-a deszapezit
Foto: Arhiva Ziare.com

Prefectura Capitalei a transmis un punct de vedere in care il critica pe primarul Sectorului 5, social-democratul Daniel Florea, pentru ca a decis de unul singur sa tina deschise scolile si gradinitele, in ciuda deciziei anuntate de Gabriela Firea.

"Hotararea Comitetului municipal Bucuresti pentru situatii de urgenta nr 3/21.03.2018 prevede, in mod expres, suspendarea cursurilor din unitatile de invatamant din municipiul Bucuresti, in concret inchiderea gradinitelor, scolilor si liceelor. (...) Reamintim publicului si avertizam autoritatile locale ale Sectorului 5 ca hotararile CMSU sunt obligatorii.

De asemenea, reamintim ca, desi autoritatile locale de sector au atributii exclusive in derularea activitatilor de deszapezire, totusi Programul de Masuri si Actiuni pentru Deszapezirea si Combaterea Poleiului se elaboreaza in mod unitar la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti, nefiind permise initiative locale, individuale, de natura sa submineze efortul comun al autoritatilor implicate in aceste operatiuni", se arata intr-un comunicat transmis de Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti.

Potrivit sursei citate, in urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca hotararea primarului sectorului 5, Daniel Florea, de a tine deschise scolile din acest sector a produs un efect de "confuzie si nedumerire" in randul cetatenilor, care au inceput sa se informeze "alert" pentru a afla ce hotarare este, pana la urma, valabila - cea adoptata in CMSU sau cea mediatizata personal de primarul de sector.

"Dupa lamuriri punctuale si succesive, cetatenii au respectat decizia Comitetului pentru situatii de urgenta, astfel ca, in fapt, azi, in incinta unei singure scoli din sectorul 5 s-a aflat doar copilul unui angajat al acestei unitati de invatamant. Ne exprimam regretul ca, in ciuda sprijinului oferit, la nivelul sectorului 5 deszapezirea se desfasoara cu mai mare dificultate decat in celelalte sectoare si atentionam ferm ca, pe viitor, hotararile CMSU sa fie respectate conform legii, atat in litera, cat si in spirit", se mai arata in comunicat.

Primarul sectorului 5, Daniel Florea, a solicitat joi identificarea de solutii pentru a veni in sprijinul parintilor in ziua de vineri. "In urma discutiilor cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Sector 5 si cu directorii unitatilor de invatamant, avand in vedere ca efectivul de cadre didactice va fi prezent vineri in scoli si gradinite urmand sa aiba program normal de lucru, s-a decis ca pe parcursul zilei respectivele incinte sa ii gazduiasca pe cei mici", se arata intr-un comunicat al autoritatii locale.

El a primit o reactie dura de la colega sa de partid, Gabriela Firea, care l-a avertizat ca va raspunde in fata legii.

Urmareste LIVE pe Ziare.com cele mai noi informatii despre starea vremii si ce se intampla in tara

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#preefctura reactie primar sector 5 scoli , #primar Bucuresti