USR, apel la Firea: Proasta administrare duce la pierderi de vieti omenesti. Demiteti-l pe managerul de la Colentina!

Luni, 04 Septembrie 2017, ora 20:30
2663 citiri
USR, apel la Firea: Proasta administrare duce la pierderi de vieti omenesti. Demiteti-l pe managerul de la Colentina!
Foto: USR

Deputatul USR Tudor Rares Pop a lansat, luni, un apel catre edilul Capitalei, Gabriela Firea, pentru a rezolva situatia de la spitalul Colentina. Acesta ii transmite ca din cauza faptului ca a numit "un manager nepriceput si dezinteresat de soarta spitalului", pacientii sunt, practic, condamnati la moarte. Prin urmare, primarul ar trebui sa o retraga pe Silvi Ifrim de la conducerea spitalului.

In apelul lansat catre primar, deputatul aminteste de realizarile celor doi medici care si-au dat demisia luni, Ionut Gobej si Dorin Bica. "Este o adevarata minune ce s-a intamplat acolo intr-o perioada foarte scurta de timp si este dovada clara ca in sistemul medical poate functiona fara cusur daca oameni de calitate sunt lasati sa isi faca treaba.

Aripa cladirii in care sectia de neurochirurgie isi desfasoara activitatea este echipata la standarde europene, incinta este renovata, iar pacientii sunt tratati cu profesionalism si empatie de echipa medicala. Gratitudinea din ochii pacientilor este reala si plina de credinta ca se poate si in Romania, fara spaga, fara politic, fara neprofesionalism", scrie deputatul USR.

Tudor Rares Pop ii numeste pe cei doi medici care au denuntat problemele de la Spitalul Colentina "naivi", pentru ca "sistemul a venit peste ei cu tavalugul sau politic si i-a maturat fara sa le dea nici o sansa".

"Prin numirea in luna ianuarie a acestui an a doamnei dr. Silvi Ifrim la conducerea Spitalului Colentina ati reusit sa bulversati bunul mers al recent infiintatei sectii de neurochirurgie, sectie care astazi, prin demisiile celor doi medici, se gaseste practic in pragul desfiintarii", mai scrie el, amintind ca au fost refuzati 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe si ca anul acesta ar fi urmat sa fie efectuate peste 600 de operatii.

"Ce le veti spune acestor oameni? Ca e mai important jocul politic decat viata lor? Probabil ca da. Atunci cand ati decis sa interveniti in Spitalul Colentina prin numirea doamnei dr. Silvi Ifrim ati taiat, constient sau nu, zile din viata celor care au si vor avea nevoie de interventii medicale profesioniste", mai afirma deputatul.

In viziunea deputatului, actualul manager de la Colentina este "nepriceput si dezinteresat de soarta spitalului", asa ca "Nu este de mirare ca profesionistii din spital au ales sa plece dupa ce au inteles ca e un razboi cu sistemul pe care nu au cum sa-l castige".

Acesta ii aminteste Gabrielei Firea ca datoria ei e "sa aiba grija de binele cetatenilor obisnuiti". Prin urmare, managerul Silvi Ifrim ar trebui schimbat, "cat inca se mai poate face ceva".

"Apelul meu nu este unul politic, ci unul umanitar. Va rog sa va ganditi fara animozitati politice la faptul ca proasta administrare a spitalelor se traduce zilnic in pierderi de vieti omenesti.

Fac un apel, cat nu este prea tarziu, sa indreptati deciziile politice pe care le-ati luat si sa readuceti la normal ceea ce se petrece in Spitalul Colentina.

Pe aceasta cale va solicit sa o retrageti pe doamna dr. Silvi Ifrim din functia de manager a spitalului Colentina. Schimbati acest mod de a face politica si rezolvati problema de la Spitalul Colentina sau cetatenii din Bucuresti va vor trage la raspundere pentru politica dezastruoasa pe care o promovati", se arata in finalul apelului lui Tudor Rares Pop.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#deputat USR apel Firea, #demitere manager Colentina USR, #numire politica spital Colentina, #demitere Silvi Ifrim Colentina , #primar Bucuresti