Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ancheta votului in diaspora: Din punctul de vedere al PSD, legea a fost respectata

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 17:57
3410 citiri
Ancheta votului in diaspora: Din punctul de vedere al PSD, legea a fost respectata
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a precizat, joi, referitor la preluarea dosarului "Diaspora" de catre DNA, ca, din punctul de vedere al formatiunii pe care o reprezinta, legea a fost respectata, ea mentionand ca nu a existat rea-vointa, iar costul politic a fost dureros.

"In legatura cu preluarea dosarului "Diaspora"de catre DNA, din punctul nostru de vedere legea a fost respectata. Justitia va avea, insa ultimul cuvant. ste regretabil ce s-a intampat cu votul din afara tarii si, de aceea, reprezentantii Guvernului si-au cerut scuze pentru situatia creata. Nu a fost rea-vointa si nici o incalcare a legilor", a spus Firea, intr-o declaratie remisa presei.

Potrivit purtatorului de cuvant al PSD, costul politic a fost "dureros", iar din acesta e intelept sa invete intreaga clasa politica si sa fie atenta la legislatie si sa o imbunatateasca, pentru a preveni astfel de situatii nedorite.

"Legile electorale nu se modifica prin OUG in timpul alegerilor, ci in Parlament, printr-o dezbatere temeinica, asezata. Este o prioritate a parlamentarilor PSD si a partenerilor nostri in perioada urmatoare", a mai spus Firea.

Ancheta votului in diaspora: DNA a preluat dosarul de la Parchetul General

Dosarul privind problemele inregistrate la votul din diaspora a fost trimis, joi, de procurorii Parchetului instantei supreme la Directia Nationala Anticoruptie, pentru continuarea cercetarilor.

"La data de 4 decembrie, constatand ca faptele cu privire la care s-a inceput urmarirea penala sunt susceptibile de a fi incadrate si in dispozitiile articolului 132 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, norme care atrag competenta de investigare a Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de urmarire penala si criminalistica a dispus declinarea cauzei in favoarea acestei structuri", arata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), intr-un comuncat de presa transmis presei.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Firea DNA vot diaspora, #PSD dosar diaspora prezidentiale , #PSD