Firea a gasit cauza circului din USL: Ponta si Antonescu au discutat, dar fiecare de alta comisie

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 18:03
1649 citiri
Firea a gasit cauza circului din USL: Ponta si Antonescu au discutat, dar fiecare de alta comisie
Foto: Ring

Senatorul PSD Gabriela Firea a explicat, joi, cum s-a produs neintelegerea dintre Crin Antonescu si Victor Ponta referitoare la comisia de ancheta in cazul terenurilor lui Basescu.

Firea a precizat ca s-a ajuns in aceasta situatie, pentru ca premierul "a facut un anunt grabit", insa niciunul dintre cei doi lideri ai USL nu a mintit. Ea a spus ca a existat convorbirea telefonica dintre cei doi de luni seara, insa fiecare a inteles altceva din discutie.

Aceasta a declarat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca Antonescu nu a participat la sedinta de asumare a raspunderii pe Legea descentralizatii, care a avut loc luni, si nici la intalnirea de dupa a lui Ponta cu liderii grupurilor parlamentare, in care s-a discutat despre infiintarea comisiei in cazul Calarasi, alta decat cea din Senat, care se refera la activitatea CEC Bank.

Comisia de ancheta invrajbeste USL - Antonescu il contrazice pe Ponta: Nu imi iau certificat de antibasism (Video)

"Antonescu, pe care stiti cat il pretuiesc, a fost putin suparat in ziua asumarii raspunderii, de asta nici nu a venit la sedinta, probabil exista anumite suparari pe care le-a manifestat in aceasta perioada. Nevenind la sedinta, nu a fost nici la intalnirea la care s-a discutat despre comisie. E adevarat, desi acolo erau si ministrii liberali, ei nu aveau manadat politic sa spuna daca sunt de acord sau nu cu infiintarea comisiei. Dar ei au spus cu totii ca sunt de acord cu aceasta comisie", a explicat Firea.

Senatorul PSD a precizat ca discutia telefonica de luni seara a avut loc, insa Ponta vorbea despre comisia in cazul Calarasi, in timp ce Antonescu credea ca este vorba despre comisia din Senat in cazul CEC Bank.

Contre in USL: Antonescu spune ca nu a discutat cu Ponta despre comisia de ancheta

"Antonescu a crezut ca Ponta vorbeste despre comisia CEC, iar apoi a aparut in presa informatia despre comisia Calarasi. Deci amandoi au avut dreptate si niciunul nu a mintit. Eu regret ca s-a ajuns la o tensiune", a completat Firea.

Antonescu: Acceptam comisia Calarasi, cu Ilie Sarbu presedinte. Ponta: E o gluma

Referitor la propunerea liderului PNL ca social-democratul Ilie Sarbu sa fie seful comisiei de ancheta in cazul Calarasi, Firea a mentionat ca va lua in calcul aceasta afirmatie. "Inteleg ca a fost o ironie, dar nu-i nimic, ca noi ne descurcam si cu ironii", a glumit Firea.

Ponta nu renunta: Va fi comisie parlamentara strict pentru terenul lui Basescu

Dupa aprobarea comisiei de ancheta in cazul CEC Bank in Senat, premierul Victor Ponta a afirmat luni, ca se va infiinta si o alta comisie parlamentara, care se va ocupa strict de cazul Calarasi, in timp ce prima se refera la activitatea bancii de stat. El a anuntat ca a discutat cu Antonescu si ca este de acord cu aceasta comisie, insa liberalul a negat, ceea ce a creat noi tensiuni in interiorul USL.

Suncomisia din Senat a fost infiintata dupa ce au fost facute publice informatiile potrivit carora Ioana Basescu a luat un credit de un milion de euro de la CEC Bank sic a a folosit banii pentru a cumpara 290 de hectare de teren arabil in judetul Calarasi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Gabriela Firea comisie ancheta, #Gabriela Firea Ponta Antonescu, #Gabriela Firea comisie Calarasi , #PSD