Articole despre "aurel manole presedinte uap filiala galati"

Rezultatele 1 - 11 din 11 (0.210 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Plasticianul DAVID SAVA, noul presedinte al Filialei UAP Galati

Marti, 09 Februarie 2016, ora 20:44

Plasticianul DAVID SAVA, noul presedinte al Filialei UAP GalatiApreciatul plastician, profesor si creator de moda galatean David Sava a fost ales presedinte al Filialei Galati a Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Alegerea survine dupa recenta disparitie, in luna noiembrie 2015, a presedintelui de filiala, pictorul Aurel Manole. Pentru ca va fi silit sa dedice comunitatii artistice galatene mare parte din timpul necesar propriei creatii, plasticianul ia aceasta alegere ca pe o datorie comunitara.

"Importanta este solidaritatea noastra de breasla.

Life Show / stiri Life Show160 vizite[ Viata Libera Galati ]

A murit presedintele Uniunii Artistilor Plastici, filiala Galati. Pictorul Aurel Manole avea 62 de ani

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 19:42

A murit presedintele Uniunii Artistilor Plastici, filiala Galati. Pictorul Aurel Manole avea 62 de aniPictorul Aurel Manole, presedintele filialei galatene a Uniunii Artistilor Plastici (UAP) a murit, dupa o grea suferinta, la sfarsitul acestei saptamani.
Artist de o exceptiomala valoare, care si-a legat destinul de pensula si sevalet inca de la varsta de patru ani, Aurel Manole este considerat de specialisti ca fiind inventatorul pictografiei. Inventia sa - "Amestec si fuziune cromatica si instrumente de lucru" - brevetata de OSIM in 1997) a luat nastere pe cand Aurel Manole era doar un copil.

Actualitate / stiri Actualitate234 vizite[ Adevarul ]

Satira sustine cultura: "Crihana's Bazaar", cu scop caritabil, la Galeriile de Arta

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 11:21

Satira sustine cultura: "Crihana's Bazaar", cu scop caritabil, la Galeriile de ArtaUniunea Artistilor Plastici (UAP) filiala Galati a ajuns aproape la sapa de lemn. Dupa o iarna in care vanzarile de la Magazinului Fondului Plastic (asa cum este cunoscut magazinul de pe Strada Domneasca) au fost aproape inexistente, UAP Galati este in imposibilitatea de a achita taxele si facturile pentru cele doua sedii si face eforturi pentru a-i tine pe cei doi angajati, carora nu le-a platit salariile de mai bine de o luna.

Ca sa se descurce pe termen scurt, conducerea filialei s-a

Life Show / stiri Life Show94 vizite[ PresaGalati.ro ]

"Sunt fericit ca sunt artist"

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 06:21

"Sunt fericit ca sunt artist"La vernisajul de luni seara, de la Galeriile de Arta, Sterica Badalan a avut emotii si... a uitat sa zambeasca. Acest lucru nu a umbrit, insa, cu nimic, atmosfera calda in care s-a deschis expozitia sa, "Fascinatia naturii".

Aurel Manole, presedintele UAP Filiala Galati, a facut, ca de obicei, oficiile de gazda, iar criticul de arta Mariana Cocos Tomozei a vorbit despre lucrarile artistului, dar si despre stilul acestuia, bine definit:

"Sterica Badalan are un stil personal, bine definit,

Life Show / stiri Life Show323 vizite[ Viata Libera Galati ]

Salonul plasticienilor braileni, la Galeriile Mantu

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 06:21

Salonul plasticienilor braileni, la Galeriile MantuLa sala "Nicolae Mantu" a Galeriilor de Arta s-a deschis, luni seara, Salonul artistilor plastici braileni.

Colaborarea intre cele doua filiale ale Uniunii Artistilor Plastici din orasele vecine dateaza de multi ani, este stransa si benefica pentru ambele parti.

Gheorghe Mosorescu, presedintele de la Braila, si Aurel Manole, presedintele filialei galatene, sunt doi plasticieni care au aceeasi deschidere pentru nou, pentru idei constructive si pentru colaborari in domeniul artistic.

In

Life Show / stiri Life Show238 vizite[ Viata Libera Galati ]

Arta de factura europeana

Luni, 09 Mai 2011, ora 06:20

Arta de factura europeanaIn aceasta perioada, trei artisti plastici bulgari isi expun lucrarile de pictura si de grafica la Sala "Nicolae Mantu" a Galeriilor de Arta din Galati.

Vernisajul expozitiei "Sinteze europene" a avut loc vineri seara, in prezenta celor trei pictori, dar si a reprezentantilor institutiilor organizatoare, Muzeul de Arta Vizuala Galati si Filiala locala a Uniunii Artistilor Plastici (UAP).

O trilogie

Atat presedintele UAP Galati, Aurel Manole, cat si pictorul Gheorghe Andreescu au

Life Show / stiri Life Show309 vizite[ Viata Libera Galati ]

Arta murala cu var lavabil

Joi, 22 Iulie 2010, ora 06:09

In pregatire, o expozitie nationala de caricatura .

Arta murala in alt sens al expresiei, asta pot vedea galatenii aflati in trecere prin fata Salii "Nicolae Mantu" a Galeriilor de Arta, de langa fostul magazin Modern.

Profitand de perioada concediilor si de faptul ca galatenii sunt plecati sa viziteze muzeele si galeriile din alte orase turistice, Uniunea Artistilor Plastici (UAP), filiala Galati, a inchis galeria timp de o saptamana pentru a varui si a face o serie de alte igienizari.

Life Show / arta176 vizite[ Viata Libera Galati ]

Expozitia artistilor tulceni

Sambata, 13 Decembrie 2008, ora 09:15

Din nefericire, la vernisajul care a avut loc ieri, la Galeriile "N. Mantu", au fost mai multi pictori care au expus decat persoane prezente la eveniment, ceea nu poate fi decat o bila neagra pentru urbea noastra. Filiala din Tulcea a Uniunii Artistilor Plastici (UAP) a venit la Galati cu o expozitie bogata, atat in ceea ce priveste numarul artistilor care au expus, dar si in varietate de tehnici, stiluri si teme. Evenimentul ar fi meritat mai mult public, dar si o participare mai mare a

Life Show / expozitie257 vizite[ Viata Libera Galati ]

Nicolae Spirescu - la vernisaj

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 10:41

Pictorul Nicolae Spirescu a deschis, luni seara, in sala Nicolae Mantu a Galeriilor de Arta, expozitia personala "Orizont danubian". Dedicata poetului national Mihai Eminescu, expozitia cuprinde lucrari de grafica si pictura infatisand portrete si peisaje - unele prezentate publicului in premiera. Presedintele UAP Filiala Galati, Aurel Manole, a facut oficiile de gazda, iar criticul de arta Mariana Cocos Tomozei a vorbit despre expozitie si despre autorul ei, prin prisma specialistului: "As

Life Show / vernisaj339 vizite[ Viata Libera Galati ]

Sfanta zi de Joi din sapatamana mare

Vineri, 25 Aprilie 2008, ora 10:55

Ieri, in Joia Mare, la Catedrala Episcopala s‑au adunat, inca de dimineata, crestinii dornici sa participe la Sfanta Liturghie, oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu Prea Sfintitul Casian, Episcopul Dunarii de Jos. Slujba a durat pana aproape de orele pranzului, cand ierarhul locului a savarsit ritualul spalarii picioarelor a 12 copii de la Centrul de Plasament nr. 9, in acelasi fel in care, acum 2000 de ani, Hristos le‑a spalat picioarele ucenicilor Sai. In Sfanta zi de Joi din

Personalitati / Daniela Popa171 vizite[ Viata Libera Galati ]

"Dunarea de Jos", in martie

Sambata, 08 Martie 2008, ora 09:17

JOCUL DE-A INDRAGOSTITUL Ajunsa la numarul 73, revista "Dunarea de Jos" a propus drept tema de condei pe luna lui Martisor, "Discursul indragostit", cunoscuta sintagma lui Roland Barthes. Au raspuns constiincios Constantin Frosin, George Lates, Simona Frosin si Adina Fuica. Revista se deschide insa cu un pios omagiu adus lui Paul Paltanea, plecat sa scrie "Istoria cerurilor"… Nici de acolo nu inceteaza sa colaboreze, la pp 34-35 i se publica, in continuare, inca un articol din serialul

Personalitati / Nicolae Einhorn622 vizite[ Viata Libera Galati ]


Cele mai citite stiri
Directorul general si presedintele Consiliului de Administratie al Transurb isi dau demisia
Directorul general interimar al Transurb, Adrian Negraru, si presedintele Consiliului de ...
Directorul general si presedintele Consiliului de Administratie ai Transurb isi dau demisia
Directorul general interimar al Transurb, Adrian Negraru, si presedintele Consiliului de ...
Ponturi prin care reducem consumul de combustibil la masina. Cum influenteaza arderea contactele oxidate de la baterie
Lucruri aparent marunte, la care multi soferi nu se gandesc, influenteaza considerabil consumul de ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor