Cum au fost relatate protestele din iunie 1990 intr-un ziar FSN distribuit in zeci de mii de exemplare: "Presedintele ales al Romaniei, Ion Iliescu, este in pericol!"

Sursa: Adevarul
Marti, 11 Septembrie 2018, ora 05:50
93 citiri
Ziarul, tiparit de FSN pe banii combinatului siderurgic din Galati (societate aflata sub control de stat la acea vreme), incita oamenii sa se alature minerilor "pentru a face ordine" si propunea strangerea de semnaturi pentru alungarea din tara a lui Ion Ratiu si Radu Campeanu. Circa 200 de galateni au plecat spre Bucuresti, pe 13 iunie, cu un tren pus la dispozitie gratuit. Publicatia "Gazeta noastra", aparuta imediat dupa Revolutie sub "indrumarea" FSN, dar si din ambitia liderilor sindicali ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.