Cum ne ferim de nitritul de sodiu, aditivul clasificat ca toxic si folosit intens in industria carnii: "Interactioneaza cu proteina din alimente"

Sursa: Adevarul
Sambata, 24 Iunie 2017, ora 06:09
46 citiri
Cunoscut sub denumirea codata de E250, nitritul de sodiu este interzis in cateva tari europene precum Norvegia, Suedia si Germania, deoarece este considerat un produs cancerigen. De altfel, doza letala a acestui produs (in esenta toxic) este, la copii, de doar 0,2-0,5 grame pe kilogramul de corp. Pe eticheta niciunui produs alimentar nu este specificata cantitatea sau concentratia de E250. Are o denumire ce poate pacali usor, caci o singur litera il deosebeste de mult mai putin daunatorul ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.