Povestea Elisei Leonida, prima femeie inginer din lume. A studiat in Germania dupa ce in Romania a fost respinsa pe criteriul "locul femeii este la cratita!"

Sursa: Adevarul
Sambata, 15 August 2015, ora 02:10
127 citiri
Putina lume stie ca prima femeie inginer din lume a fost o romanca: galateanca Elisa Leonida Zamfirescu. Inceputurile carierei ei nu a fost insa usoare. Deoarece in vremea in care tanara a decis sa urmeze o facultate tehnica (1908) nicio facultate din Romania nu a vrut sa o accepte, pe motiv ca femeile nu au ce cauta in inginerie, ea a plecat la studii in Germania.
Nici acolo, insa, nu a fost acceptata cu bratele deschise, in sistemul universitar german femeia fiind etichetata pe atunci cu cei ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.