Reactia furioasa a lui Nicolae Iorga dupa ce Ion Antonescu a inabusit in sange rascoala taraneasca de la Galati: "S-au dezonorat. Nu mai calc pe acolo"

Sursa: Adevarul
Vineri, 05 Februarie 2016, ora 02:02
113 citiri
Rascoala taraneasca de la 1907 a fost un moment de cotitura in cariera politica a marelui istoric roman Nicolae Iorga, care in respectiva perioada tocmai incerca sa se impuna an viata publica in calitate de politician. Ales deputat independent, Iorga trecuse de putina vreme la Partidul Conservator, in timpul carei guvernari s-au declansat de fapt protestele taranesti.
In cursul lunii februarie a anului 1907, cand miscarile taranesti au luat amploare, prim-ministru era (de peste trei ani) George ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.