Secretul trist al lui Eminescu, un randas cu "poeziile lui Schiller tinute in paltonul sau ferfenitit": "La cina aveam doar crupe de papusoi fierte cu lapte"

Sursa: Adevarul
Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 17:27
88 citiri
Galatenii sunt primii care au luat initiativa sarbatoririi marelui geniu national al poeziei. Mihai Eminescu privea Galatiul ca pe un oras boem, cu numeroase oportunitati.

Cei dintai ani de scoala

Micul Mihail era o fire cu totul nedisciplinata si neascultatoare. Pentru a se asigura ca fiul lor va primi o educatie aleasa, parintii s-au decis sa il trimita de acasa de la varsta de 6 ani, la Cernauti. Aici, Mihai a invatat foarte repede limba germana, deoarece tatal sau avea o mare admiratie ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.