Garbine Muguruza i-a pus gand rau Simonei Halep

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 14:14
5850 citiri
Garbine Muguruza i-a pus gand rau Simonei Halep
Foto: Instagram/Garbine Muguruza

Jucatoarea spaniola de tenis Garbine Muguruza, campioana la Wimbledon in acest an, a asigurat ca principalul sau obiectiv pentru sezonul 2018 este sa devina numarul unu mondial, loc ocupat in prezent de Simona Halep.

"Provocarea mea pentru 2018 este sa fiu numarul unu mondial. Sunt o serie de jucatoare care se lupta pentru primul loc, iar eu ma vad capabila sa fiu una dintre ele", a declarat Muguruza intr-un interviu acordat postului spaniol de radio Cadena Ser.

Jucatoarea nascuta in Venezuela se simte capabila sa redevina lider al clasamentului WTA, pozitie pe care a ocupat-o pentru o scurta perioada in 2017 si care i-a adus "mai multa recunoastere", in opinia sa. "Cariera mea a fost insa progresiva tot timpul si asta m-a ajutat sa asimilez totul", a mentionat ea.

"Sa fiu numarul unu este ceea ce am cel mai mult in minte", recunoaste Muguruza, subliniind ca se antreneaza "pentru a recupera acest loc", insa stie ca pentru asta are nevoie de "mai multa forta si agilitate", precum si de imbunatatirea anumitor aspecte ale jocului ei, pentru a putea atinge acest obiectiv.

Referindu-se la desele schimbari din fruntea clasamentului WTA in acest an, Garbine Muguruza a precizat: "Exista multe jucatoare care pot ocupa primul loc. Inainte erau surorile Williams, iar acum sunt aproximativ sase care se rotesc".

In privinta alegerii sale de a reprezenta Spania in detrimentul tarii sale natale, Venezuela, Muguruza a explicat: "A fost dificil sa aleg intre cele doua tari. Am avut nevoie de doi ani pentru a ma decide. Am vrut sa simt ca iau decizia corecta, iar in cele din urma ma simt foarte mandra, a fost grozav".

In varsta de 24 ani, Garbine Muguruza are in palmares doua titluri de Mare Slem, cucerite la Roland Garros (2016) si Wimbledon (2017). Ea a ocupat primul loc in clasamentul WTA timp de patru saptamani, fiind detronata in luna octombrie de Simona Halep, actualul lider mondial.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Muguruza primul loc WTA, #Garbine Muguruza Simona Halep , #stiri Garbine Muguruza