Bulgaria triseaza cu South Stream: Comisia Europeana ameninta cu sanctiuni

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 14:14
5307 citiri
Bulgaria triseaza cu South Stream: Comisia Europeana ameninta cu sanctiuni
Foto: Wikipedia

Comisia Europeana a amenintat Bulgaria cu posibile sanctiuni in cazul in care nu va suspenda constructia gazoductului South Stream, care ar aduce gazele rusesti in Europa, ocolind Ucraina.

Marlene Holzner, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Energie, a facut aceasta declaratie, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, informeaza Novinite.

"Bulgaria este parte a Uniunii Europene, asa ca am inceput o procedura de infringement in legatura cu South Stream. Am facut presiuni asupra autoritatilor de la Sofia, care trebuie sa respecte legislatia comunitara. Am cerut oprirea constructiei gazoductului", a explicat oficialul european.

Holzner a sustinut ca nu exista proceduri de acest tip pentru tarile non-UE, insa blocul comunitar se gandeste sa forteze si mana Serbiei pentru a impiedica avansarea lucrarilor la proiect.

Bruxelles-ul a cerut in repetate randuri ca Bulgaria sa suspende activitatile legate de South Stream, pana cand disputele legale cu Gazprom nu vor fi rezolvate.

Bulgaria a sistat orice activitate legata de South Stream

Comisia Europeana sustine ca gazoductul incalca legile comunitare.

La nivel declarativ, autoritatile de la Sofia au sustinut ca au ordonat incetarea lucrarilor, insa presa bulgara a obtinut un document din care reiese ca fostul ministru al Dezvoltarii Regionale, Desislava Terzieva, a aprobat, pe 31 iulie 2014, construirea unui punct terminal al South Stream in regiunea Pasha Dere si a unei statii de compresare.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Bulgaria gazoduct South Stream, #Bulgaria South Stream , #South Stream