Gazprom, tranzactie importanta in proiectul South Stream - cine are de castigat

Marti, 30 Decembrie 2014, ora 20:49
3590 citiri
Gazprom, tranzactie importanta in proiectul South Stream - cine are de castigat
Foto: Gazprom

Grupul rus Gazprom a acceptat, luni, sa preia participatiile detinute de partenerii sai europeni - Wintershall, EDF si Eni - la proiectul abandonat al gazoductului South Stream, transmite Bloomberg.

Gazprom, cel mai mare producator mondial de gaze naturale, detine 50% din actiunile consortiului South Stream Transport BV, restul actiunilor fiind detinute de Eni (Italia) - 20%, Wintershall Holding (Germania) si EDF (Franta) - cu cate 15%.

Putin renunta la South Stream: Cine pierde si cine castiga

Termenii financiari ai tranzactiei nu au fost dezvaluiti.

"Dupa aceasta tranzactie, Eni isi va recupera capitalul investit pana la aceasta data in proiect", a precizat Eni, intr-un comunicat de presa.

La inceputul acestei luni, presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca Rusia nu poate continua proiectul South Stream, din cauza opozitiei din partea Uniunii Europene, urmand sa construiasca o noua conducta spre Turcia, via Marea Neagra. Conducta South Stream, ale carei lucrari au fost lansate in decembrie 2012, ar fi urmat sa lege Rusia de Bulgaria, pentru a se indrepta apoi spre Europa Centrala, prin Serbia, Ungaria si Slovenia.

South Stream, ingropat definitiv: Ce alternative are UE pentru Romania si celelalte tari din sud-est

Proiectul de gazoduct South Stream a cazut: I-am pus cruce, a anuntat seful Gazprom

Gazoductul era prevazut sa aiba o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pe an, iar costurile proiectului erau estimate la 40 de miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Gazprom participatiuni South Stream, #Gazprom proiect South Stream, #Gazprom gazoduct South Stream, #Gazprom tranzactie South Stream , #South Stream