Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rusia, sageti veninoase catre Comisia Europeana

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 20:04
3290 citiri
Rusia, sageti veninoase catre Comisia Europeana
Foto: Wikipedia

Rusia a criticat, marti, atitudinea Comisiei Europene in legatura cu constructia gazoductului South Stream, care vizeaza transportul resursei naturale pe batranul continent, boicotand Ucraina.

"Ne asteptam ca Executivul european sa respinga abordarile politice referitoare la constructia acestui gazoduct si sa ia in considerare interesele populatiei si a companiilor", a transmis ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, citat de Russia Today.

Recent, ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, a reiterat faptul ca proiectul va continua in ciuda opozitiei Comisiei Europene.

"Proiectul South Stream continua. Acordurile semnate raman in vigoare. Ele nu pot fi reziliate unilateral", a spus acesta.

Ce spun autoritatile ruse ca se va intampla cu South Stream

Proiectul, a carui valoare este estimata la 40 de miliarde de dolari, prevede livrarea de gaze naturale din Rusia catre centrul Europei pe o ruta care ocoleste Ucraina.

Construirea conductei trebuie sa fie aprobata de Uniunea Europeana, care face eforturi in vederea reducerii dependentei de gazul rusesc, cu o pondere de aproximativ o treime in importurile UE in prezent.

Reprezentantii Comisiei Europene au declarat ca South Stream, in forma curenta, nu respecta legislatia europeana privind concurenta, in conditiile in care nu ofera acces unei a treia parti.

Proiectul intampina dificultati in conditiile in care grupul de lucru din cadrul Comisiei Europene format pentru elaborarea mecanismului pentru gestionarea conductei si-a incetat activitatea.

C.P.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Rusia Comisia Europeana South Stream, #Rusia South Stream, #constructie South Stream , #South Stream