Proftul Gazprom a crescut cu 44%, in primul trimestru

Marti, 30 August 2011, ora 16:36
811 citiri
Proftul Gazprom a crescut cu 44%, in primul trimestru

Profitul net al gigantului rus de gaze Gazprom, pentru primul trimestru al anului 2011, a crescut cu 44%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Astfel, in perioada ianuarie-martie, Gazprom a inregistrat un profit ce se ridica la 11,2 miliarde de euro, scrie Novinite.com.

Cifra de afaceri pentru aceeasi perioada a crescut, de asemenea, cu 38%, pana la 31,5 miliarde de euro, conform datelor publicate de catre gigantul energetic.

Aceste rezultate sunt mai mari decat estimarile unei analize Dow Jones, care prognoza o crestere a profitului net cu 31% si a cifrei de afaceri cu 33%.

Rezultatele bune ale Gazprom vin pe fondul nivelului cererii crescute de gaze in Europa, in parte din cauza iernii reci si lung.

Gazprom a declarat ca, de asemenea, un alt factor a fost cresterea preturilor gazelor naturale in toate zonele geografice.

In acelasi timp, costurile operationale ale companiei au crescut cu 33%, ajungand la 4,9 miliarde de euro.

In ultimii ani, Gazprom a reprezentat, in mod constant, circa 10% din PIB-ul total al Rusiei, iar compania a fost clasata printre in top 5 companii la nivel mondial, in ceea ce priveste profitul net.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#profit Gazprom, #crestere Gazprom, #venituri Gazprom, #gaze productie Gazprom , #stiri Gazprom