Ucraina trebuie sa plateasca Rusiei si gazul pe care nu l-a consumat

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 23:50
1799 citiri
Ucraina trebuie sa plateasca Rusiei si gazul pe care nu l-a consumat
Foto: Arhiva

Ucraina este obligata sa plateasca chiar si gazul pe care nu l-a folosit, dar pe care l-a contractat de la Gazprom in 2009, a declarat directorul general al companiei, Alexei Miiler, intr-o intalnire pe care a avut-o cu presedintele rus Dimitri Medvedev.

Ucraina doreste reducerea achizitiei de 52 de miliarde de metri cubi de gaz, din 2009, la 27 de miliarde de metri cubi, a declarat Miller, potrivit Prime.

Potrivit lui Miller, cele doua tari ar fi trebuit sa se inteleaga asupra reducerii cantitatii de gaz cu sase luni inainte de inceperea lui 2012. Astfel, Ucraina este obligata sa achite intreaga cantitate de gaz stipulata in contract.

Miller a adaugat ca tranzitul de gaz rusesc prin Ucraina a scazut cu 5 miliarde de metri cubi, in 2011.

Presedintele Gazprom a adaugat ca sistemul de transport al gazului din Ucraina este supraevaluat, specificand ca nu exista niciun factor real care i-ar putea creste valoarea.

Rusia si Ucraina vor tine inca o runda de negocieri privind pretul gazului in aceasta duminica.

Guvernul ucrainian a incercat cu ardoare sa revizuiasca contractul semnat in 2009, spunand ca pretul gazului este excesiv de mare.

Medvedev a declarat ca negocierile vor trebui sa ia in considerare progresul proiectului South Stream, referindu-se la faptul ca Turcia a permis constructia unei tevi subterane prin apele sale teritoriale, la sfarsitul lui 2011.

Gazoductul South Stream urmeaza sa livreze gaz rusesc Europei de Vest, pe sub Marea Neagra si ocolind Ucraina.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Gazprom Ucraina contract gaz, #South Stream Gazprom Ucraina, #Medvev Miller Gazprom Ucraina , #stiri Gazprom