Revista presei: Glontul pentru Geoana ricoseaza in Iliescu

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 09:26
4924 citiri
Revista presei: Glontul pentru Geoana ricoseaza in Iliescu
Foto: BadeaDan.blogspot

Glontul menit sa il execute pe Mircea Geoana ricoseaza in Ion Iliescu, arata presa de vineri, care relateaza pe larg lupta pentru putere din Partidul Social Democrat.

Cu doar cateva zile inainte de Comitetul Executiv al PSD, Mircea Geoana isi mobilizeaza sustinatorii, iar Victor Ponta lanseaza sageti catre Ion Iliescu, sustinand ca acesta ar fi fost cel care i-a promis lui Mircea Geoana ca poate sa candideze la prezidentiale.

Ion Iliescu este acelasi care taie elanul lui Victor Ponta si Crin Antonescu de a-l suspenda pe seful statului, arata "Evenimentul Zilei", subliniind ca Opozitia nu are destule voturi.

"Puterea" dezvaluie detalii din culisele scandalului vizitei lui Geoana in Statele Unite, care a pus pe jar liderii USL.

Se pare ca Ponta si Antonescu pregateau o vizita la Washington pentru a discuta despre ridicarea vizelor, insa seful Senatului le-a luat-o ininte.

In timp ce membrii Opozitiei se alearga pe scena politica, romanii isi vad de grijile zilnice: iar una dintre ele este datoria, conform unui studiu prezentat de "Adevarul", care arata ca romanii se imprumuta ca sa supravietuiasca de la un salariu la altul.

Romania Libera: Glontul pentru Geoana ricoseaza in Iliescu

Cu doar cateva zile pana la Comitetul Executiv al PSD in care i se va pecetlui soarta, Mircea Geoana incearca sa-si mobilizeze sustinatorii, mai precis primarii din Dolj.

Intre timp, Victor Ponta lanseaza sageti catre Ion Iliescu, sustinand ca acesta ar fi fost cel care i-a promis lui Mircea Geoana ca poate sa candideze la prezidentiale.

"Imi imaginez ca sunt momente in care domnul Geoana nu spune adevarul, ca sa nu folosesc un termen mai dur, dar pentru ca stiu aceasta caracteristica a domnului Geoana n-am avut niciodata o discutie intre patru ochi cu domnia sa dupa 20 februarie 2010", a precizat Ponta intr-o emisiune TV.

"Poate a discutat cu altcineva (Mircea Geoana - n.r.), cu mine sigur nu. Nu stiu, o fi discutat cu domnul Iliescu sau cu altcineva. Probabil ca domnul Iliescu putea sa-i spuna: 'Bai, Mircea, potoleste-te, stai linistit'", a mai afirmat Ponta, conform Romania Libera.

Evenimentul Zilei: Iliescu ii spune lui Antonescu ca nu poate sa-l suspende pe Traian Basescu

Tot presedintele de onoare al PSD este cel care taie elanul liderilor USL Crin Antonescu si Victor Ponta cu privire la suspendarea sefului statului.

La randul sau, ministrul de Interne, Traian Igas, ii ironizeaza pe juristii PSD care, dupa ce au esuat in debarcarea lui Geoana de la Senat, sunt pusi sa lucreze si la suspenndarea lui Traian Basescu.

"Sunt actiuni strategice si tactice. Eu cred ca acum este un pas tactic, pentru ca practic nu prea exista majoritatea parlamentara necesara pentru a realiza asa ceva. (...) Este un act politic, pentru a trage un semnal in legatura cu respectarea locului si rolului care ii revine presedintelui in cadrul societatii romanesti", a declarat Ion Iliescu, potrivit Evenimentul Zilei.

Puterea: Opozitia incearca sa faca rost de vize SUA

Mircea Geoana dezvaluie misterul vizitei sale in Statele Unite, care a iritat atat de mult conducerea PSD.

Se pare ca Victor Ponta si Crin Antonescu voiau sa organizeze o vizita la Washington pentru a discuta despre ridicarea vizitelor, insa acesta le-a luat-o inainte.

"Adevarul-adevarat este ca s-a folosit un canal lateral care a deranjat, incercandu-se prin dl Viorel Hrebenciuc gasirea unei firme de lobby care sa intermedieze aceasta vizita, in loc ca liderii naturali ai Opozitiei sa mearga pe usa din fata si sa aiba o vizita pe care sunt convins ca ar fi putut sa o aiba", spunea zilele trecute Mircea Geoana, a declarat Puterea.

Adevarul: Romanii, prinsi in capcana imprumuturilor

Datele unui studiu recent arata ca romanii se imprumuta din ce in ce mai des pentru a-si acoperi cheltuielile zilnice si pentru a achita alte datorii.

Potrivit unei cercetari realizate de iVOx si comandata de firma de recuperari de creante Kruk, 34,1% din respondenti spun ca obisnuiesc sa se imprumute pentru a-si acoperi cheltuielile lunare. Alt motiv important este acoperirea altor datorii (18%). Dintre acestia, 40,3% se imprumuta de trei-patru ori pe an, iar 31,3%, lunar.

Astfel, 42,4% din romani prefera sa apeleze la familie atunci cand se afla intr-o situatie critica din punct de vedere financiar, iar 28,6%, la prietenii apropiati, informeaza Adevarul. (L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana, #Geoana Iliescu, #glont Geoana Iliescu , #Ion Iliescu