Geoana: Vanghelie o mai ia si pe aratura

Joi, 05 Iunie 2008, ora 12:00
2474 citiri
Geoana: Vanghelie o mai ia si pe aratura

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat joi ca bucurestenii sunt cei care vor decide cine va fi noul primar al Bucurestilor si nu Marian Vanghelie, care, in opinia sefului social-democratilor "o mai ia uneori pe aratura".

Mircea Geoana a explicat ca decizia PSD de a-l sustine pe Oprescu este rationala si ca, in definitiv, alegerea lui Sorin Oprescu apartine exclusiv electoratului, si nu lui Vanghelie sau Diaconescu, si nici macar conducerii centrale a PSD, informeaza Newsin.

Geoana s-a referit astfel la declaratiile recente ale celor doi lideri marcanti ai PSD care au spus ca nu vor urma linia partidului si nu il vor sustine pe Oprescu in turul doi. "Trebuie sa-l intrebati pe Vanghelie, el are un limbaj mai colorat, are si parti bune uneori, o mai ia si pe aratura, acum este important sa ne concentram pe sectoarele cinci si sase pe care trebuie sa le castigam", a spus liderul social-democrat.

"Nu Geoana, nu Vanghelie, nu Diaconescu influenteaza aceasta decizie, ci milioane de bucuresteni care sper sa vina la vot pe 15 iunie", a mai aratat liderul PSD.

Presedintele social-democratilor a incercat apoi sa arate ca supararea membrilor filialei Bucuresti a PSD este neintemeiata pentru ca partidul nu le-a cerut sa se implice in campania lui Oprescu. "Noi nu am dat o instructiune organizatiei de Bucuresti sa se implice in campanie, avem campanii doar la Sectorul 5 si 6. Sub nici o forma Organizatia de Bucuresti nu are ce sa caute in campania domnului Oprescu", a mai spus Mircea Geoana.

Liderul PSD a adaugat ca reactia de respingere a lui Oprescu are la baza "un element emotional" provocat de plecarea lui Oprescu de la sefia PSD Bucuresti in conditii nu foarte prietenesti. "Eu nu pot sa nu recunosc ca pentru un numar de colegi, cum a fost cazul si domnului Diaconescu, cum este cazul si altor colegi de la Bucuresti, care s-au implicat in campanie, au facut campanie pentru Diaconescu, impotriva lui Oprescu, nu exista un anumit element emotional: Sorin Oprescu a fost seful organizatiei de Bucuresti si s-a despartit de aceasta organizatie in conditii nu tocmai amicale", a conchis Mircea Geoana.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a anuntat, miercuri, ca filiala nu il sustine pe Sorin Oprescu, "demagogul de serviciu", in turul doi al alegerilor pentru Capitala, declarand ca este "scarbit" de zelul din partid de a-l proclama pe "asa zisul independent" salvator al Bucurestiului.

"Nu am cum decat sa-mi exprim dezamagirea vizavi de unii colegi de-ai mei pe care nu vreau sa le dau nume din respect fata de bucuresteni - si bucurestenii inteleg la cine ma refer - de modul cum se comporta. Si daca cred acesti lideri care au fost de 18 ani in politica Romaniei ca pot sa-i pacaleasca pe bucuresteni (...) si sa vina sa le ceara votul al parlamentare se vor insela", a punctat Vanghelie, cu aluzii la Iliescu.

Vanghelie a precizat ca ii va comunica in cursul zilei de miercuri liderului PSD "ca poate nu este informat" despre "gasca de hoti" din jurul lui Oprescu, care "ne plange la televizor".

El a aratat ca nu va vota in turul doi. "Fiti sigur ca nu o sa votez la primarul general. N-am cum sa votez. Cum am spus la un moment dat, doar daca imi taie Dumnezeu mana sa nu stiu ce fac", a incheiat liderul PSD Bucuresti.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
#alegeri, #Marian Vanghelie, #Sorin Oprescu, #Mircea Geoana, #sustinere, #turul doi , #Marian Vanghelie