Vanghelie: Daca Geoana lua 5 milioane de euro, atunci avea o problema

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 14:33
4572 citiri
Vanghelie: Daca Geoana lua 5 milioane de euro, atunci avea o problema
Foto: 1235.ro

Presedintele PSD Bucuresti Marian Vanghelie a spus ca, daca in filmuletul dat publicitatii Mircea Geoana lua o donatie de 5 milioane de euro, si nu de 5.000 de euro, bani cu care un candidat nu-si poate plati nici afisele, exista intr-adevar o problema si a catalogat inregistrarea drept semi-trucata.

"Asta este problema Romaniei, cand vom depasi etapele astea mizerabile care nu au nicio valoare? Daca as fi vazut acolo cinci milioane de euro, as fi zis: 'Da, era o problema, avea o problema Mircea Geoana!'. Cand vom reusi sa depasim aceste campanii murdare cu chestii trucate? M-am uitat si eu un pic acum, sunt niste lucruri aranjate si puse cap ca cap si cand se vine cu banii se vine special cu bani de 50. Haideti sa fim seriosi, cu 5.000 de euro nici macar nu putea sa plateasca afisele"; a comentat Marian Vanghelie filmuletul publicat luni pe bloguri in care Mircea Geoana ar lua 5.000 de euro pentru a oferi un loc eligibil, cel mai probabil in Parlament.

"Cred ca acolo este o chestie semi-trucata, este o mizerie care nu are nicio valoare, cred ca nici macar nu se puteau plati afisele candidatului X cu banii respectivi de trebuia sa se puna atat de mult amprenta: 'Vedeti ca asta este donatia'", a mai precizat presedintele PSD Bucuresti.

Vanghelie a spus ca si in PSD se practica sistemul donatiilor, neexistand o limita minima sau o obligatie in acest sens, subliniind ca donatorii primesc chitanta pentru sumele oferite. Liderul PSD Bucuresti a subliniat de asemenea ca in partid oamenii sunt promovati si daca nu dau bani, pe criterii de competenta.

Vanghelie a subliniat ca personal nu a acordat locuri eligibile pe lista decat pe criterii de competenta, si nu in schimbul unor sume de bani. "Cred ca niciun presedinte de judet nu primea si Mircea Geoana nu s-a implicat in lucrurile astea, astea sunt jocuri dupa campanie, sunt lucruri firesti. Inteleg ca poate unii dintr-o anumita zona ar dori sa aiba o conducere favorabila pentru urmatoarea perioada, nu or sa o aiba, o sa aiba o conducere pe care o dorim noi: competenta si care sa se bata pentru principiile social-democrate", a subliniat liderul PSD Bucuresti.

Dragnea: Suntem la Cannes?

Secretarul general al partidului, Liviu Dragnea a precizat ca el nu a vazut filmul respectiv, intrebandu-i amuzat pe jurnalistii care ii cereau o parere, daca "suntem la Cannes".

O inregistrare in care liderul PSD, Mircea Geoana, ar lua bani de la o femeie pentru "un loc eligibil" circula pe internet si pe bloguri. In filmuletul care are mai putin de un minut si care pare realizat cu o camera ascunsa apare Mircea Geoana stand pe scaun intr-un birou.

O voce de femeie ii spune liderului PSD: "Eu am aicea 5000 de euro, contributia mea la campanie, dar ma rog va ajuta pe dvs. acuma, dar asta e contributia in pregatirea unui loc eligibil, imi cer scuze ca sunt asa, dar am crezut ca am si un plic". Nu se intelege despre ce loc eligibil este vorba. In film nu apare fata femeii, ci o mana care ofera o suma de bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#film Geoana Internet, #film Geoana bloguri, #film Geoana 5000 euro, #Marian Vanghelie Mircea Geoana , #Marian Vanghelie