Fundatia Mihaelei Geoana neaga ca a primit bani de la Ministerul Sanatatii

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 20:54
2840 citiri
Fundatia Mihaelei Geoana neaga ca a primit bani de la Ministerul Sanatatii
Foto: Monitorul de Vaslui

Fundatia "Renasterea", a carei lider este sotia liderului PSD Mircea Geoana, Mihaela, a primit misiunea de a se ocupa de campania de informare privind vaccinarea impotriva cancerului de col uterin.

Dupa ce prima campanie a Ministerului Sanatatii de vaccinare a fetitelor impotriva cancerului de col uterin s-a soldat cu un esec lamentabil, din cauza lipsei de informare si a reticentei parintilor fata de vaccin, ministrul Ion Bazac a decis initierea unei campanii de informare.

Desemnata pentru gestionarea acestei campanii este chiar fundatia sotiei liderului PSD, Mircea Geoana. Astfel, fundatia are pe mana toate fondurile ramase necheltuite din cele 23 de milioane de euro alocate programului de vaccinare anul trecut, potrivit InPolitics.

Ministrul Sanatatii sustine insa ca fondurile nu provin de la buget, ci de la companiile producatoare de vaccinuri anti-cancer.

Contactata de Inpolitics, Mihaela Geoana a admis ca Fundatia "Renasterea" se ocupa de aceste proiecte de prevenire insa a explicat ca nu este in masura sa ofere mai multe informatii, inclusiv legate de fonduri. Nici sefa departamentului de comunicare nu a dat detalii despre banii primiti de fundatie.

Ulterior, intr-un comunicat de presa, fundatia "Renasterea" a negat ca ar fi primit fonduri din partea Ministerului Sanatatii pentru campania de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin.

Fundatia Renasterea neaga ca ar fi primit bani de la Minister

Intre Fundatia Renasterea si Ministerul Sanatatii sau orice alt

colaborator al ministerului nu exista nici un contract referitor la aceasta campanie de informare. Ca atare, Fundatia Renasterea nu a primit nicio suma de bani pentru a se implica in acest demers, potrivit comunicatului Fundatiei, citat de Realitatea TV.

Cei de la fundatie recunosc insa ca li s-a cerut opinia in legatura cu mesajele care vor fi transmise in cadrul campaniei, in conditiile in care fundatia are o experienta de opt ani in campanii de informare.

Mai mult, Fundatia "Renasterea" sustine ca statutul de utilitate publica ce i-a fost acordat in 2008 nu i-a adus niciun beneficiu material, ci doar "onoarea acestei recunoasteri".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#fundatie Mihaela Geoana, #cancer col uterin, #Renasterea fonduri buget , #Mihaela Geoana