Dragnea: Pozitia oficiala a PSD e exprimata de Ponta, restul sunt pareri personale

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 16:33
1718 citiri
Dragnea: Pozitia oficiala a PSD e exprimata de Ponta, restul sunt pareri personale
Foto: Arhiva (Evenimentul Zilei)

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca opiniile exprimate de alti lideri ai partidului in cazul Mircea Geoana, in afara de Victor Ponta, sunt "pareri pur personale", iar hotararea BPN este in vigoare pentru schimbarea lui Geoana.

"Noi la ora asta avem o hotarare a BPN, care a fost adoptata ieri (pentru schimbarea lui Geoana de la sefia Senatului cu Titus Corlatean - n.red.) Orice alte pareri care se exprima in spatiul public sunt pareri pur personale. In PSD, pozitia oficiala a partidului o exprima un singur om si acela e presedintele partidului, Victor Ponta", a spus Dragnea, dupa ce a fost intrebat cum apreciaza ultimele declaratii ale lui Adrian Nastase si Ion Iliescu.

Fostul premier si fostul presedinte spun ca PSD a renuntat sa mai sustina efectuarea unei rocade intre Mircea Geoana si Titus Corlatean deoarece riscul ca PSD sa piarda functia era prea mare.

"Eu cred ca, in momentul in care pe ceea ce Curtea Constitutionala a stabilit nu reusim datorita actualei conjuncturi (...) in care actuala majoritate ia tot, cum am vazut si la Curtea de Conturi si la desemnarea judecatorilor la Curtea Constitutionala, e clar ca nu putem sa mergem mai departe. Asta e parerea mea si sunt convins ca si colegii mei vor fi de acord cu acest punct de vedere. Noi am cerut sa se faca o inlocuire, tocmai pentru ca suntem convinsi ca in masura in care se merge pe o vacantare a postului, ramane postul liber si dupa aceea acest drept al nostru nu va fi recunoscut.

Si se va incerca fie pastrarea locului vacant la Senat si conducerea de catre un vicepresedinte interimar de la PDL, fie se va face numirea unui alt presedinte din partea actualei majoritati. Am putea merge dupa aceea la CCR, am face o multime de lucruri, am incerca sa obtinem un raspuns pozitiv pe baza a ceea ce este un principiu corect, dar stiti foarte bine cum functioneaza majoritatea de acum, ce se intampla la Curtea Constitutionala. Asa incat, eu cred ca n-are rost sa ne facem iluzii", a declarat Nastase la Realitatea TV.

"In aceste conditii, in mod evident nu se va face mutarea urmatoare. In niciun caz o mutare de revocare a lui Mircea Geoana. Ramane un al doilea plan care urmeaza sa fie discutat la partid, relatia lui Mircea Geoana cu partidul. Si aici, lucrurile tin fara indoiala si de el si de colegii din partid", a conchis Nastase.

"Intentia PSD era de a face o rocada, dar aceasta rocada nu e posibila", a spus si Ion Iliescu la Realitatea TV. In alta interventie la Antena 3 Iliescu a subliniat ca nu se mai pune problema revocarii lui Mircea Geoana din fruntea Senatului.

Presedintele PSD, Victor Ponta, transmite intr-un comunicat de presa remis NewsIn ca PSD va persista pentru inlocuirea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, cu Titus Corlatean, dar nu va da curs unei revocari a lui Geoana care ar duce la pierderea functiei de catre PSD.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dragnea Ponta pozitie oficiala, #Dragnea Ponta schimbare Geoana , #senator