Geoana: Daca imi doresc ceva, este sa fiu 5 ani la Cotroceni

Joi, 10 Februarie 2011, ora 22:36
14086 citiri
Geoana: Daca imi doresc ceva, este sa fiu 5 ani la Cotroceni
Foto: Antena3

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, joi seara, la postul public de televiziune, ca "ambitia sa" nu este aceea de a fi presedinte interimar al tarii, in ipoteza unei suspendari din functie a actualului sef al statului, Traian Basescu.

"Eu am castigat alegerile prezidentiale, cred eu, si daca imi doresc ceva este sa fiu 5 ani la Cotroceni, nu o luna sau patru luni. Deci, nu asta este obiectivul meu in viata. (...) Sunt inca tanar si ma simt destul de viguros.

Ambitia mea nu este sa ma duc interimar la Cotroceni o luna sau trei luni, vreau sa-i conving pe colegii mei de partid si opinia publica romaneasca de faptul ca am in continuare un cuvant de spus, ca am invatat si din greseli si cred ca in acest moment voi putea, in limita posibilului, sa ajut aceasta tara sa mearga pe drumul cel bun", a afirmat Geoana.

In ceea ce priveste ideea suspendarii sefului statului si data avansata in acest sens de presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, 25 martie, Mircea Geoana a precizat ca, din punctul sau de vedere, "la modul realist si la modul concret, toata lumea trebuie sa se pregateasca de alegerile din 2012".

"Eu nu cred in proiecte politice care pleaca de la astfel de premise. Daca presedintele Romaniei incalca Constitutia nimeni nu se poate sustrage efectelor gesturilor proprii. Daca domnul Basescu incalca in mod sever, asa cum spune Constitutia, cartea noastra fundamentala, in clipa respectiva mergem la suspendare fara ezitare, daca avem majoritatea. Dar sa plec la drum cu ipoteza de start ca asta este primul gest indiferent ce face Basescu, ca face bine, ca face rau, automat plec la suspendare, cred ca nu este o abordare care sa aiba suficient de mult temei", a mentionat Geoana.

Liderul Senatului a adaugat ca schimbarea majoritatii si a actualului Guvern reprezinta un lucru pe care si-l doresc toti romanii, insa, din punctul sau de vedere, aceasta depinde in mare masura de pozitionarea UDMR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Geoana Cotroceni, #Geoana presedinte , #senator