Congrese PSD in 2009: O noua conducere si un prezidentiabil

Miercuri, 14 Ianuarie 2009, ora 20:41
2736 citiri
Congrese PSD in 2009: O noua conducere si un prezidentiabil

Social-democratii vor organiza doua Congrese in cursul anului 2009, primul fiind destinat alegerii unei noi conduceri si a clarificarii doctrinare in vederea europarlamentarelor din iunie, al doilea pentru desemnarea candidatului la prezidentiale.

Presedintele PSD Mircea Geoana a afirmat ca primul Congres va aveau un dublu aspect, atat organizatoric, cat si doctrinar, astfel incat PSD sa fie pregatit pentru anul electoral 2009, in care sunt programate noi alegeri europarlamentare, cat si alegerile prezidentiale din toamna.

Geoana a precizat ca acest Congres al PSD va fi precedat de o dezbatere interna referitoare la programul electoral al Partidului Socialist European, cu care social-democratii din Uniunea Europeana intentioneaza sa se prezinte la scrutinul europarlamentar din 7 iunie.

Pesedistul a afirmat ca primul Congres va avea ca scop si alegerea unui secretar general. "Este vorba de un congres organizatoric si doctrinar. Avem o propunere pentru secretarul general, dar in acest moment in partid nu se pune problema unui congres pentru alegeri interne, care bineinteles sunt necesare pentru stabilirea echipei de conducere a partidului, cat mai mult unul de precizare a identitatii social-democrate a partidului.

Este, in primul rand, un congres de natura doctrinara si actionala pentru alegerile care vor veni", a declarat liderul social-democrat la finele sedintei conducerii PSD care s-a desfasurat miecuri dupa-amiaza la Snagov, la Vila Lac 1.

Intrebat daca ar putea sa-si depuna mandatul la primul Congres, Geoana nu a exclus aceasta posibilitate.

"Este posibil sa facem si acest lucru. E un gest firesc, nu e impus de statut, dar nu vad nici o dificultate ca aceasta echipa sa-si depuna mandatul si sa alegem o alta conducere", a spus liderul PSD.

La reuniunea de miercuri, pesedistii au discutat si despre alegerile prezidentiale, al doilea congres avand ca obiect desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidentiale.

"Putin mai tarziu vom organiza un Congres pentru candidatul la alegerile prezidentiale, subiect care a fost dezbatut intr-o maniera foarte serioasa si angajata de catre colegii mei", a afirmat Geoana, adaugand ca totusi este prematur sa se vorbeasca despre potentiali candidati.

Cele doua reuniuni ale forului suprem al PSD vor fi precedate de sedinta Consiliul National, preconizata sa se desfasoare in luna februarie.

In cadrul Consiliului vor participa si noii lideri ai organizatiilor judetene ale social-democratilor, care vor fi alesi in perioada urmatoare, conform prevederilor statutare din PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Mircea Geoana, #Congres PSD 2009, #alegere conducere noua, #candidat prezidentiale , #PSD
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Să dea DUMNEZEU să vă muşte VULPEA TURBATĂ la CONGRES să scăpăm de voi odată TICĂLOŞILOR