Geoana a lansat "Incredere", o carte despre cariera sa si proiectul de societate

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 23:20
1709 citiri
Geoana a lansat "Incredere", o carte despre cariera sa si proiectul de societate
Foto: Arhiva

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Mircea Geoana, si-a lansat miercuri seara cartea "Incredere", la Casa Capsa, din Capitala, in prezenta mai multor personalitati, facandu-le o scurta prezentare a acesteia si a crezului privind proiectul de societate pe care vrea sa-l contureze.

"Este o carte prin care va ofer cu extrem de multa modestie si fara pretentia de a fi o capodopera de arta, este pur si simplu o relatare simpla, o capcana intr-un fel, datorita stilului oarecum autobiografic si relativ simplu in care relatez episoade din viata mea, incercand dupa aceea sa generalizez la valori si concepte si chestiuni care ma caracterizeaza", a spus Geoana.

Prezentarea cartii a fost facuta de directorul Nemira, Valentin Nicolau, care a si facilitat editarea acesteia. Liderul PSD a apreciat ca aceasta carte reprezinta "o invitatie catre elita acestei tari si in sensul modest si frumos al termenului, in sensul respectuos al termenului, este o invitatia catre cei care sunt in afara politicului dar care sunteti de fapt implicati in sfera politicului intr-o forma sau in alta".

Curaj dupa Revolutie

"Sa avem curajul la 20 de ani de la Revolutie si la atat de multe dezamagiri si sanse irosite sa avem curajul sa gandim cu capul nostru, sa incercam sa inetelegem ca tara aceasta poate fi pusa pe un proiect corect. Este o invitatie la dialog, este o carte transideologica, nu am vorbit aici in niciun fel de chestiuni legate de social-democratie sau de PSD", a spus Geoana.

Unul dintre cei prezenti la eveniment a fost poetul Mircea Dinescu, care a avut cateva referiri critice fata de Mircea Mihaies si Vladimir Tismaneanu.

"Mircea Mihaies mi-a vorbit de Geoana inainte de anul 2000, pleca in Amercia si m-a invitat acolo la o intalnire cu diaspora, era si cu Tismaneanu, si mi-a spus Haide acolo ca este un ambasador care nu seamana cu ceilalti dinainte. Nu m-am dus in America, in orice caz stiu ca au fost la Geoana acasa. La ora asta iacate ca si Mircea Mihaies si Tismaneanu se plimba de mana cu un om care a recunoscut in public ca nu citeste carti ci se uita la desene animate", a spus Dinescu referindu-se la presedintele Traian Basescu.

El a facut o paralela intre Nicolae Ceausescu si Traian Basescu, care a declarat recent ca citeste o carte a lui Mircea Cartarescu, "Levantul", aceeasi carte despre care spunea si in 2004 ca o lectureaza. Poetul a povestit ca a avut doua intalniri cu fostul dictator in care acesta a afirmat ce carte citeste.

"La acea intalnire cu Nicolae Ceausescu am avut o revelatie pentru ca la prima intalnire, ce-a spus tovarasul, a spus: Stimati tovarasi, tocmai citesc Pe aripili Vantului, este o carte scrisa de un autor care nu a mai scris altceva, dar valoarea se dovedeste ca e importanta, nu numarul cartilor e valoarea... Dupa trei ani de zile, ce credeti ca a spus tovarasul: Tocmai citesc Pi aripili Vantului", a povestit Dinescu, spre amuzamentul audientei.

Geoana a primit in dar si o caricatura de la Stefan Popa Popas, de asemenea prezent la lansarea cartii. La eveniment au mai luat parte consilierul lui Geoana, Cozmin Gusa, Florin Chilian, Cristian Topescu, Iosif Boda, Mihai Leu, Victor Opaschi, Eugen Simion, Gabriel Cotabita, George Ivascu, Monica Anghel, Mircea Lucescu, Oana Roman, Ovidiu Lipan Tandarica, Luminita Anghel, Alexandru Bindea, Mircea Beuran si Liviu Mihaiu.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#Mircea Geoana carte, #Geoana lansare carte, #Geoana alegeri prezidentiale, #alegeri prezidentiale 2009 , #PSD
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Aviditatea voastra Geoana este o rapa, un hau o borta de umplut, de nu-i dai de fund nici cu ultrasunetele,