Geoana: Am cerut oficial modificarea protocolului

Marti, 09 Iunie 2009, ora 13:22
1410 citiri
Geoana: Am cerut oficial modificarea protocolului

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti ca social-democratii au castigat aceste alegeri prin urmare sunt cei mai indreptatiti sa desemneze comisarul european din partea Romaniei, subiect care este insa "de interes national, nu este apanajul niciunui partid politic".

"Trebuie sa obtinem un comisariat mult mai influent (...) A fost o discutie antamata la nivelul coalitiei pentru a putea face o ierarhie a portofoliilor pe care le putem obtine, iar agricultura este unul dintre acestea. (...)

Trebuie sa obtinem cel mai influent protofoliu si sa desemnam cel mai influent si respectat candidat", a declarat Geoana, precizand ca PSD este "castigatorul moral al alegerilor" motiv pentru care ar fi cel mai indreptatit sa desemneze candidatul.

In ceea ce priveste retragerea sa din structura CSAT, Geoana a declarat ca isi mentine decizia.

"Am solicitat modificarea protocolului, sper sa poata fi rezolvata situatia in curand. (...) Am facut cerere oficiala pentru modificarea acestuia, nu sunt interesat sa girez actiunile presedintelui Traian Basescu", a declarat Geoana.

In privinta rezultatelor obtinute la alegerile europarlamentare, liderul PSD a anuntat ca acestea vor fi analizate saptamana viitoare in cadrul Comitetului Executiv National care va fi organizat in judetul Teleorman, judet in care social-democratii au obtinut cel mai bun scor, mult peste media pe tara.

Pe de alta parte, Geoana a anuntat ca in cadrul coalitiei se va discuta si o propunere facuta de reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, in opinia caruia pentru deblocarea economiei ar fi necesara introducerea de catre Ministerul de Finante a unor masuri de reesalonare a datoriilor bugetare ale companiilor cu probleme la plati, precum si realizarea unor planuri de redresare a acestora.

De asemenea, PSD a cerut Ministerului Justitiei sa finalizeze normele privind aplicarea legii chiriasilor din casele nationalizate, criticand "intarzierea suspecta" cu care Ministerul Justitiei pune in aplicare aceasta lege promulgata deja de presedinte.

Pe de alta parte, Mircea Geoana a transmis si un "mesaj de preocupare fata de starea negativa la nivelul armatei", cerand Guvernului sa "se aplece asupra modului in care sunt motivati militarii romani".

"Am decis sa solicitam la nivelul Senatului invitarea pentru un raport detaliat al Ministrului Apararii, care sa explice nervozitatea din structurile armate si de ce Parlamentul a fost eliminat din luarea deciziei de retragere din Irak", a declarat Geoana, subliniind inca o data ideea ca memorandumul trecut prin Senat nu indeplinea toate formalitatile legale in acest sens, fiind nevoie de "decizia formala a CSAT si de informarea Parlamentului".

De aemenea, Geoana a anuntat ca secretarul general adjunct al Guvernului, Ion Moraru, este propunerea PSD pentru functia de secretar general al Senatului.

Potrivit lui Geoana, pentru postul lui Moraru din Executiv este propus Vladimir Manastireanu, in prezent secretar de stat la cabinetul lui Dan Nica.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Geoana modificare protocol, #Geoana comisar european , #PSD