Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Geoana ar putea fi suspendat. PSD a convocat, miercuri, o sedinta restransa

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 22:14
1978 citiri
Geoana ar putea fi suspendat. PSD a convocat, miercuri, o sedinta restransa
Foto: inpolitics.ro

Conducerea PSD a convocat, pentru miercuri, la Sinaia, o sedinta restransa a Biroului Permanent, la care nu au fost chemati toti vicepresedintii.

La sedinta respectiva nu au fost invitati toti vicepresedintii partidului, printre cei care vor lipsi aflandu-se Ioan Chelaru si Constantin Nita, dar si presedintele de onoare, Ion Iliescu, au declarat surse din partid pentru Mediafax.

Principalul subiect al sedintei ar putea fi situatia lui Mircea Geoana, dupa ce acesta a postat pe blog declaratii despre campania prezidentiala si Victor Ponta, urmate de o scrisoare deschisa a mai multor parlamentari in care fostul presedinte al partidului este avertizat sa nu mai atace conducerea PSD.

Geoana, amenintat de pesedisti cu debarcarea din partid?

Conform surselor citate, presedintele PSD Victor Ponta ar urmari, la sedinta de miercuri, identificarea unui curent majoritar in BPN pentru a forta un vot, la o sedinta oficiala, pentru sanctionarea lui Geoana, scrisoarea deschisa trimisa marti fiind un pretext pentru ridicarea subiectului in discutie.

Potrivit Statutului, Geoana poate fi sanctionat cu suspendarea din functie pe timp limitat (articolul 11, alineat 3) ceea ce nu atrage de drept retragerea sprijinului politic pentru functia de presedinte al Senatului, sanctiune prevazuta separat, la alineatul 4.

Mircea Geoana dezvaluie in premiera ce a facut acasa la Vintu

Geoana a sustinut, intr-o declaratie filmata si postata, luni, pe blogul personal, ca a fost sfatuit de Victor Ponta, la dezbaterea avuta cu Traian Basescu inaintea ultimului tur al prezidentialelor din 2009, sa spuna ca a fost acasa, la nevasta, in cazul unei intrebari despre vizita facuta la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

"Victor Ponta, purtatorul meu de cuvant, mi-a spus inainte de dezbatere sa mint despre vizita la Vintu si sa spun ca am fost acasa la nevasta. Eu am vrut sa spun adevarul. Dar nu am simtit si nu simt ca am avut ceva de explicat sau ca a fost ceva necurat in aceasta intalnire. Nu stiu daca a fost o campanie, dar exista un mare semn de intrebare. Nu cunosc raspunsul si nu vreau sa fac acuzatii, dar ceva necurat a fost. Sper ca tot ce inseamna relatia domnului Vintu cu FNI si domnul Popa sa fie clarificat", a scris presedintele Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#mircea geaoan prezidentiale, #mircea geoana suspendat, #ponta sedinta restransa psd , #PSD